Україна отримає 35 млрд євро кредиту за рахунок рашаактивів – рішення Європарламенту

НОВИНИ 22.10.2024 Коментарі 0

Європарламент підтримав пропозицію щодо надання Україні позики ЄС у межах великого кредиту G7, який має бути погашений за рахунок майбутніх прибутків від заморожених активів рф.

Як повідомляє пресслужба установи, рішення про надання Україні кредиту на 35 млрд євро у рамках пакету G7, узгодженого в червні минулого року, на загальну суму 50 млрд доларів (близько 45 млрд євро) з використанням прибутків від російських активів євродепутати підтримали 518 голосами, проти проголосували 56 присутніх і ще 61 утримався. Перед цим кілька годин тривали дебати. При цьому остаточна сума, яку ЄС надасть як позику, може бути меншою – залежно від того, які внески зроблять інші країни G7.

Кошти будуть виплачені до кінця 2025 року. Вони допоможуть Україні обслуговувати та погашати кредит ЄС за програмою макрофінансової допомоги, а також кредити від інших партнерів G7.

Позика надається під умову, що Україна дотримуватиметься демократичних стандартів, поважатиме права людини, а подальші умови і політики будуть викладені в меморандумі про взаєморозуміння.

«Україна продовжує протистояти російській агресії, її хоробрі громадяни борються не лише за власне існування та свободу, а й захищають демократію, права людини, свободу та міжнародне право для всіх нас. Потреба у фінансовій підтримці є водночас величезною і нагальною. росія має заплатити за атаки українців та жорстоке руйнування інфраструктури країни, міст, сіл та будинків. Тягар відбудови України візьмуть на себе ті, хто несе відповідальність за її руйнування, а саме росія», - заявила доповідач Карін Карлсбро.

Для цього кредиту задіють такі ж механізми контролю і нагляду, як передбачені для погодженої раніше багаторічної макрофінансової допомоги загальним обсягом 50 млрд євро, і для отримання якої Україна погодила детальний план реформ, відомий як Ukraine Plan.

Також уранці 22 жовтня стало відомо, що Британія офіційного оголосила свою частку внеску у межах кредиту G7 – майже 3 млрд доларів.

Світлина: Європарламент / www.europarl.europa.eu

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: