Поляки вимагають «секретні додатки» до «плану перемоги» Зеленського

НОВИНИ 22.10.2024 Коментарі 0

Варшава хоче ознайомитись із непублічними додатками до «плану перемоги», який минулого тижня презентував Володимир Зеленський. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський в інтерв’ю РАР.

Раніше, під час презентації «плану перемоги» Володимир Зеленський зазначив, що його повний текст оприлюднювати не будуть, натомість таємні додатки до цього плану передадуть лише певним партнерам, від яких залежить його виконання.

Як стверджує Бартошевський, Польща не увійшла до списку країн, які отримали повну інформацію про «план перемоги».

«Ми надали Україні військову допомогу у найбільш важливий спосіб, тому що коли Німеччина говорила про те, щоби відправити їм (українцям,  - ЗІФ) каски, ми відправили їм 320 танків. Тому наш внесок, очевидно, був значним, особливо на початку, коли він був найбільш необхідним», - наголосив заступник глави МЗС Польщі. Саме тому, за його словами, поляки повинні мати доступ до цих файлів.

«Безумовно, Міністерство закордонних справ Польщі буде говорити на цю тему з українською стороною, тому що ми перебуваємо в постійному контакті», - підсумував Бартошевський.

До речі, польський прем’єр Дональд Туск зазначав, що «план перемоги» наново оцінюватиметься після президентських виборів у США. Також, за його словами, лідери різних країн ЄС по-різному оцінюють цей план, але це не є несподіваним, оскільки у них різне ставлення до питання членства України в НАТО, що є першим пунктом цього плану.

На світлині: Президент Зеленський представляє свій «план перемоги» у Верховній Раді

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: