Латвія підтримала позов Литви до МКС щодо злочинів лукашенка

НОВИНИ 22.10.2024 Коментарі 0

Міністерство закордонних справ Латвії підтримало звернення Литви до Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо розслідування злочинів проти людяності, вчинених у Білорусі режимом лукашенка.

Про це пише «Зеркало» із посиланням на «Белсат». Латвійське МЗС також тісно співпрацює з іншими державними установами при оцінці змісту звернення та аргументів, наданих Литовською Республікою.

Прес-секретарка МЗС Латвії Діана Еґліте зазначила, що її країна незмінно підтримує роботу МКС «у його просуванні глобальної справедливості й ефективної системи міжнародного кримінального правосуддя».

Як нагадує видання, Литва 30 вересня передала в Офіс прокурора МКС у Гаазі матеріали про «транскордонні злочини проти людяності, скоєні Олександром Лукашенком і його спільниками щодо білорусів».

Білоруські демократичні сили закликали країни - учасниці Римського статуту підтримати «зусилля литовської сторони і спільне прагнення всіх білорусів — забезпечити правосуддя для сотень тисяч жертв і притягнути Лукашенка та його спільників до відповідальності за злочини, які він скоїв та продовжує чинити».

Раніше про підтримку позову Литви повідомили у Польщі.

Також читайте: Лукашенко заговорив про суд над ним у Гаазі

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: