У Швеції черговим убивством чеченського опозиціонера росія підтвердила статус країни-терориста

НОВИНИ 05.12.2022 Коментарі 0

Чеченські опозиціонери повідомили про вбивство у Швеції блогера-дисидента Тумсо Абдурахманова. У понеділок Telegram-канал і громадський рух 1Adat повідомили, що вони підтвердили через джерела в Чечні та Європі, що Абдурахманова застрелила група осіб. Його брата взяли під охорону.

Медіаресурс OС Media звернувся по коментар у шведську поліцію, проте там відмовилися відповідати на запитання. За інформацією OС Media, повідомлення про вбивство Абдурахманова почали з’являтися наприкінці минулого тижня, а в суботу чеченська правозахисна організація «Вайфонд» заявила, що втратила будь-який зв’язок як з Абдурахмановим і з його братом. Блогер нічого не публікував у своєму Telegram-каналі із 30 листопада.

Абдурахманов відверто критикував російську владу в Чечні й особисто Рамзана Кадирова. У лютому 2020 року він відбився у своєму будинку від чоловіка, який напав на нього з молотком. Усе минулося незначними пораненнями. Є інформація, що на блогера також учинили замах минулого року в Німеччині. У березні 2019 року голова парламенту Чечні Магомед Даудов оголосив Тумсо Абдурахманову кровну помсту. Останній утік із Росії 2015 року. Проте його життю, як і життю багатьох інших політичних біженців у Європі, продовжував загрожувати режим путіна-кадирова. Такий собі російський «державний тероризм».

Як нагадує , OС Media, критики російської влади, особливо в Чечні, часто стають об’єктами вбивств за кордоном.

2020 року біля Відня, Австрія, застрелили ще одного критика чеченського уряду Маміхана Умарова. Його вбивцю, також із Чечні, затримали та засудили минулого літа.

2019 року в Берліні вбили чеченсько-грузинського біженця в Німеччині Зелімхана Хангошвілі. Його вбивцю Вадима Красікова засудили до довічного ув'язнення. Головуючий суддя у справі постановив, що російський уряд замовив убивство, звинувативши Росію в «державному тероризмі».

Критики режиму Кадирова у вигнанні також неодноразово стверджували, що чеченська влада переслідувала їхніх родичів для тиску, щоби вони мовчали.

Політичний експерт Павло Усов вважає цю страту черговим показовим убивством супротивників терористичного режиму Путіна. Свою думку він висловив у дописі на сторінці у FB.

«Не лише внутрішній, а й зовнішній терор був основою політики Росії. Найбільшого розквіту він досяг у 30 роки ХХ століття: Бандера, Коновалець, Троцький, Агабеков. Із приходом до влади ФСБ, імперія почала активно демонструвати, що вона ні перед чим не зупиниться у справі знищення своїх ворогів. У хід пускали кримінал, мафію, радикалів і безпосередньо працівників спецслужб», - написав він.

За словами експерта, Москва за 20 років вибудувала величезну агентурну мережу «під інфантильні вигуки західних політиків про велику культуру та сутність Росії, що змінилася: Литвиненко, Березовський, Скрипаль, Хангошвілі».

Такій терористичній діяльності кремля Захід нічого не може системно протиставити.

«Незважаючи на декларації та резолюції, європейські політики не хочуть/ не можуть сприймати російські еліти як терористичну групу, тих же Пригожина, Кадирова, всі російські ПВК. Більше того, в країнах Європи продовжує функціонувати чимала пропутінська російська діаспора, РПЦ, різні культурні фонди-центи, пов'язані з Росспівробітництвом, лобістські групи, адвокатські контори, ЗМІ тощо. Ревізії всіх цих структур не станеться, доки в Європі не усвідомлюють усю сутність монстра режиму Путіна. А чи станеться це колись?», - риторично запитує Павло Усов.

Фото oc-media.org

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: