Західні «горлянки» путіна видали чергові тези кремля

НОВИНИ 05.12.2022 Коментарі 0

Ведучий YouTube-каналу Джексон Хінкл у соціальній мережі Twitter закликав Ілона Маска (останній нещодавно став власником цієї соцмережі та відзначився низкою неоднозначних заяв у контексті російської агресії щодо України)  заблокувати сторінку полку «Азов» через те, що вона начебто належить нацистам.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Національній раді безпеки й оборони України на своїй сторінці у FB.

У ЦПД пояснили, що полк «Азов» - це окремий загін спеціального призначення Національної Гвардії України, що боронить державу. А приписування «Азова» до нацистської організації є фейком російської пропаганди з метою дискредитувати українських захисників і виправдати початок так званої СВО.

Цікаво, що сторінка цього політичного активіста, як себе називає Хінкіл (Jackson Hinkle) у Твіттері віднедавна заблокована.

Також ЦПД зафіксувала висловлювання екс-кандидат у президенти Франції від партії Debout la France Ніколя Дюпона-Еньяна. Остнній заявив про те, що настав час «укласти мир» між Україною та росією та «заспокоїти Зеленського». За словами француза, Прехидент Зеленський більше не захищає свій народ, а жертвує ним, задля знищення росії.

«Політик поширює наративи, тотожні російським, про «необхідність мирних переговорів з росією» та «війну Зеленського до останнього українця». Метою дезінформації є зародити сумніви щодо раціонального керівництва державою та можливості мирного вирішення конфлікту», - пояснили в Центрі протидії дезінформації.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: