У Польщі фермери блокували залізницю в Дорогуську, але польська поліція завадила цьому - відео

НОВИНИ 18.02.2024 Коментарі 0

На міжнародному пункті пропуску "Дорогуськ - Ягодин" у неділю, 18 лютого, з 9:00 год. за київським часом рух вантажівок в обидві сторони повністю заблоковано силами польських фермерів, які проводять на підʼїзних шляхах перед Дорогуськом масштабну акцію протесту. Всупереч обіцянкам мітингувальників пропускати швидкопсувні, небезпечні чи гуманітарні вантажі, з того часу кордон не перетнув жоден ваговоз.

Про це повідомила пресслужба Держмитслужби. 

Пропуск рейсових автобусів здійснюється у звичному порядку, без черг.

Анонсована напередодні участь фермерів інших європейських країн у польській акції протесту станом на цю пору жодним каналом комунікацій, в тому числі даними з відкритих публічних джерел - не підтверджується.

З 15:30 по 17:30 год. на залізничній станції «Дорогуськ» протестувальники намагались блокувати залізничні колії, втім поліція Республіки Польща цьому завадила. На даний час рух поїздів відбувається у штатному режимі.

"Враховуйте цю інформацію під час планування маршрутів доставки вантажів. Про зміни в оперативній ситуації інформуватимемо додатково", - зазначили в Держмитслужбі.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери розпочали протестну акції, блокуючи прикордонні переходи між Польщею та Україною. Цього разу у ролі організатора – аграрне крило профспілки "Солідарність".  Було оголошено, що акція триватиме 30 днів.

11 лютого перед кордоном з Україною в Дорогуську польські фермери зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Відтак, станом на 12 лютого польські фермери заблокували 5 пунктів пропуску на польсько-українському кордоні:

“Дорогуськ - Ягодин”,  “Зосин - Устилуг”, “Гребенне - Рава-Руська”, “Долгобичув - Угринів”, “Шегині - Медика”.

13 лютого було заблоковано шостий пункт пропуску "Корчова - Краковець".

Згодом стало відомо, що 20 лютого польські фермери  планують заблокувати усі прикордонні переходи між Польщею та Україною. Також будуть заблоковані вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів.

13 лютого міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сікєрський попросив вибачення від імені польських фермерів за висипане українське зерно. 

15 лютого на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ" українські перевізники розпочати акцію протесту у відповідь на дії польських фермерів.

Фото – Польські фермери блокують кордон з Україною / Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: