У Польщі фермери, що блокують кордон, напали на українські вантажівки: висипали зерно на дорогу – відео

НОВИНИ 11.02.2024 Коментарі 0

Поліція з’ясовує подробиці інциденту, що стався в неділю, 11 лютого, перед кордоном з Україною в Дорогуську Любельського воєводства. За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Про подробиці PAP повідомила Ева Чиж із Головного управління міської поліції в Холмі. Інцидент стався близькол 11.30 на державній дорозі № 12, що веде до прикордонного переходу в Дорогуську, неподалік від місця протесту фермерів, - пише Польське радіо.

«Після оформлення документів до Польщі в'їхали три вантажівки під керуванням громадян України. Учасники протесту не пропустили транспорт і в якийсь момент відкрили причепи, через що зерно частково висипалося на дорогу. Водії повернули назад в бік України», - поінформувала поліцейська. Вона додала, що бійок та інших небезпечних ситуацій не було.

Правоохоронці з'ясовують подробиці події та вилучають докази на місці.

«Ми здійснюємо перевірку, встановлюємо анкетні дані осіб, які брали участь в інциденті, опитуємо свідків», - сказала Ева Чиж.

Матеріали буде направлено до прокуратури для проведення правової та кримінально-правової експертизи.

Водночас ЗМІ повідомляють, що силових зіткнень між польськими фермерами і українськими водіями не було. 

Зокрема, польська журналістка farmer.pl повідомила, що згодом між фермерами і водіями почались нервові переговори. Українці намагались домовитись, щоб протестувальники пропускали хоча б 5 автівок на  годину. Опісля приїхав спезагін польської поліції у повному обладунку (каски, кийки, сльозогінний газ). Далі поліціяанти розвели водіїв і фермерів по різні боки.

Також польська журналістка, яка вела стрім з місця події, поінформувала, що надійшла така звістка, що начебто на іншому пункті пропуску «Угринів – Долгобичув» була викрадена польська вантажівка. Відтак, польські фермери оголосили додаткову мобілізацію на 12 лютого.       

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: