Суд Бразилії змусив соцмережу Маска піти на поступки та дозволив працювати

НОВИНИ 09.10.2024 Коментарі 0

Керівництво платформи Х (колишній Twitter) поступилося вимогам, що висунули до соцмережі у Бразилії, та почало блокувати акаунти екстремістів і виплачувати штрафи бразильському уряду. Відтак у вівторок, 8 жовтня, суд скасував заборону на роботу платформи, що належить Ілону Маску.

Відповідне рішення виніс суддя Верховного суду Бразилії Александр де Мораєс, до слова, колишній політичний діяч і голова Вищого виборчого суду. Він оголосив, що скасування заборони на роботу X набуває чинності негайно, і доручив відомству, яке відповідає за телекомунікації у країні, протягом доби забезпечити розблокування платформи для всіх користувачів у країні, повідомляє Delfi.

За його словами, мережа Х на вимогу влади Бразилії заплатила штраф у розмірі 28 млн. реалів (понад 5 млн. доларів) і призначила офіційного керівника місцевого представництва.

Історія протистояння Маска і влади Бразилії розпочалася ще у квітні цього року. Тоді згаданий суддя Мораєс зобов'язав соцмережу заблокувати десятки акаунтів, які, на його думку, поширювали дезінформацію.

А вже у серпні згаданий суддя заборонив X працювати у країні за відмову видалити облікові записи правих радикалів, звинувачених у поширенні дезінформації.

Того ж місяця компанія закрила своє представництво у країні та заявила про відмову виконувати вимоги суду. Мовляв, цензуру не потерпить, а сам Маск назвав суддю тираном, диктатором і «Вольдемортом».

Проте у вересні одіозний Ілон Маск передумав і знову призначив офіційного представника платформи Х у Бразилії.

Зміна позиції американського мільярдера, вочевидь, продиктована економічними та політичними інтересами. Як зазначає Delfi, найбільша країна у Південній Америці є для мережі Х шостим за величиною ринком у світі. Станом на квітень 2024 року платформою користувалося приблизно 21,5 млн користувачів.

За час заборони багато бразильських власників облікових записів в Х зареєструвалися на інших платформах, таких як мережа Bluesky і Threads (остання належить компанії Meta, яка також володіє мережами Facebook і Instagram). У Бразилії також різко зросла популярність VPN, через який можна було обходити блокування.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: