Спецпосланесь Бразилії зустрівся із Зеленським: схиляв до миру заради соєвих плантацій

АНАЛІТИКА 11.05.2023 Коментарі 0

Спецпосланесь президента Бразилії з міжнародних справ Селсу Аморім зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським після заяв президента Бразилії, які викликали засудження Києва, США та Європи.

Ідеться про колишнього міністра закордонних справ Бразилії. Після зустрічі він заявив бразильській газеті O Globo, що Зеленський розуміє, що президент Луїс Інасіу Лула да Сілва працює над досягненням миру, пише Голос Америки.

Газета Folha de S.Paulo навела слова Аморіма про те, що його діалог з українськими офіційними особами був позитивним та сприяв встановленню довіри, а також допоміг пояснити цілі Бразилії щодо досягнення миру.

Раніше Лула закликав до припинення вогню та запропонував створити клуб країн-посередників для досягнення миру, до якого входила би Бразилія.

Водночас він відмовився постачати зброю Києву, зробив коментарі, в яких поклав на Україну часткову провину за російське вторгнення та заявив, що США та Європа стимулюють бойові дії.

Його слова розкритикували всі згадані сторони та викликали питання щодо неупередженості Бразилії у будь-яких мирних переговорах.

У квітні Аморім приїжджав до Москви, де зустрічався із президентом владіміром путіним.

Пізніше Лула прийняв міністра закордонних справ росії сєргєя лаврова, який висловив вдячність Бразилії за «правильне розуміння генези цієї ситуації».

Після цієї зустрічі представник Ради національної безпеки Білого Дому Джон Кірбі засудив підхід Бразилії до війни та те, що бразильські офіційні особи зустрічалися з путіним і лавровим особисто, тоді як з українськими чиновниками спілкувалися лише телефоном.

Критики стверджують, що Бразилія намагається уникнути конфронтації з росією, яка є провідним постачальником добрив для її соєвих плантацій.

У середу Аморім також зустрівся із українським заступником міністра закордонних справ Андрієм Мельником.

«Бразилія може відіграти важливу роль у припиненні російської агресії та досягненні міцного та справедливого світу», – написав Мельник у «Твіттері».

Додамо, що в «Єдиних новинах» секретар РНБО Олексій Данілов заявив: «Зараз іде таке нагнітання ситуації для того, щоб якомога швидше посадити нас за стіл перемовин на умовах росії. Зараз запущена дуже велика кампанія з цього приводу, зараз дуже багато пропозицій від різних країн з цього приводу, але майте на увазі, якщо ми будемо про щось розмовляти, я у цьому більш ніж упенвнений, і Президент ухвалить таке рішення, то це буде тільки на умовах України, ніхто не збирається здавати національні інтереси».

На фото – Селсу Аморім, з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: