Щедра Хмельниччина: ДБР затримало депутатку через незадекларовані 1,5 млн доларів та нерухомість

НОВИНИ 09.10.2024 Коментарі 0

Понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості виявили у депутатки Хмельницької місцевої ради працівники ДБР.

«Жінка у своїй декларації взагалі не вказала наявність у неї готівки. Водночас під час обшуків у індивідуальних банківських комірках відкритих на її ім’я та за місцем її роботи правоохоронці вилучили понад 1,5 млн доларів США у різній валюті», - йдеться у повідомленні ДБР.

Слідчі Бюро зараз займаються розслідуванням кримінального провадження щодо оборудок на Хмельницькій митниці під час виконання угод приватною компанією, директоркою якої нині є депутатка.

У межах розслідування кримінального провадження правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання депутатки. В ході обшуків вилучено понад 1 млн 491 тис доларів США, 30 тис євро, 500 тис грн, уточнює прокуратура.

Ці кошти фігурантка не внесла до своєї щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування. Наразі жінку затримано за підозрою у незаконному збагаченні. Вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією усього майна.

Хоча правоохоронці не повідомляють ім’я фігурантки, проте журналісти довідалися, що йдеться про депутатку Хмельницької міськради від партії «Європейська солідарність» Світлану Баранську. Вона працювала в комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Раніше медіа повідомляли, що у травні 2024 року Баранська, яка також є керівницею десятка товариств з обмеженою відповідальністю (переважно, пов’язані з нерухомістю), придбала нове Audi Q7 за 2,5 млн грн.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: