Правоохоронці взялися за МСЕКи – іще в одному обласному центрі викрито мережу із 26 лікарів

НОВИНИ 09.10.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України та Національна поліція викрили у Рівному злочинну групу із 29 осіб, які організували схему для уникнення мобілізації за липовими медичними діагнозами. З одного "ухилянта" брали від 16 до 20 тисяч доларів США. Правоохоронці вилучили понад 14 мільйонів гривень.

Цікаво, що оборудку організувала керівниця місцевої агенції нерухомості та дві її підлеглі. Їх спіймали під час передачі 16,7 тисячі доларів США від одного з ухилянтів. Жінки залучили до незаконної діяльності 26 медичних працівників. Зокрема, і посадовців медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) обласного центру.

Уникнути призову на підставі підроблених документів про наявність важких хвороб серця або нервової системи коштувало від 16-ти до 20-ти тисяч з особи. Їм повністю фальсифікували історії хвороб і оформлювали "липове" перебування на стаціонарному лікуванні.

"У подальшому на підставі цих документів представники лікарсько-консультативних і медико-соціальних експертних комісій готували висновки про непридатність"хворих" до військової служби.

Для пошуку потенційних клієнтів організатори оборудки використовували напрацьовані зв’язки агентства нерухомості. Отримані "прибутки" розподіляли між усіма учасниками злочинів", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Під час обшуків виявлено понад 14 мільйонів гривень, як зазначено у пресрелізі СБУ, "ймовірно одержаних незаконним шляхом". Вилучено підроблені медичні висновки, чорнові записи, мобільні телефони та комп'ютерну техніку із доказами злочинів.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Максимальне покарання за цією статтею – 5 років в'язниці. Жінки наразі перебувають під вартою. 

"Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупції, у тому числі ухилянтів, які скористалися "послугою", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, днями затримали очільницю МСЕК у Хмельницькому Тетяну Крупу. Суд постановив 60 днів тримати її під варто із можливістю вийти під заставу понад 500 мільйонів гривень.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: