Спочатку Донбас, потім Курщина: як москва виправдовує свій ігнор наступу ЗСУ

НОВИНИ 22.08.2024 Коментарі 0

Схоже, кремль запустив хитру інформаційну кампанію, завдання якої – виправдатись перед своєю внутрішньою аудиторією за те, що у пріоритеті москви зараз збереження ініціативи на сході України, а не вибивання ЗСУ з Курської області.

Як пише у своєму звіті Інститут вивчення війни (ISW), близькі до адміністрації ліліпутіна джерела повідомляють, що кремль намагається переконати росіянців, що присутність українців у Курській області – це нормально, і загалом «нічого страшного» в цьому немає.

При цьому рашапропаганда змусить пересічних мешканців боліт зачекати, поки рашистські війська повернуть собі ці території після «неминучої» поразки України. А переживання населення переорієнтовують на збір гумдопомоги для постраждалих.

При цьому навіть вересневі вибори губернатора Курщини вирішено не скасовувати – щоби не розганяти зайву паніку. Тим часом центрвиборчком рф вирішив від гріха подалі відкласти місцеві вибори в семи районах Курської області, які постраждали від бойових дій, - через безпекові ризики.

Тим часом державні рашаЗМІ щоразу частіше розповідають, ніби мешканці Курської області гаряче підтримують російські військові зусилля в Україні навіть пропри «деякі незначні незручності» у повсякденному житті. А телеканали висвітлюють операцію України в Курській області як обмежену, активно протиставляючи її російському просуванню в напрямку Покровська, яке російські ЗМІ зображують як велику перемогу.

Також аналітики припускають, що кремль використовує цю інформкампанію, аби вивільнити собі час і простір для відповіді на вторгнення ЗСУ на Курщину вже після того, як будуть досягнуті тактичні успіхи на Донбасі.

Попри те, що у перші дні Курської офензиви у кремлі були шоковані вторгненням, за кілька днів росіянська верхівка заспокоїлась – оскільки ЗСУ просувалися досить далеко від великих міст типу Курська. При цьому у кремлі вже змирилися з тим, що бої там триватимутиь ще принаймні кілька місяців. Хоча ліліпутін і вимагав до 1 жовтня звільнити Курщину, однак при цьому фактично заборонив порушувати стабільність режиму та звільняти не надто компетентних командирів.

ISW зазначає, що результати такої стратегії ще занадто рано прогнозувати. Тим паче, що кремль розглядав необхідність нової хвилі мобілізації на початку вторгнення, однак росіянський уряд і «придворні» бізнесмени виступили проти загальної мобілізації через постійний дефіцит робочої сили.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: