Брехливі росіяни поширюють фейк про начебто удар по Курській АЕС

АНАЛІТИКА 04.10.2024 Коментарі 0
Олександр Левченко

Олександр Левченко

Радник міністра з питань тимчасово окупованих територій України. Посол України в Хорватії та Боснії і Герцоговині (2010-2017 рр.)

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на неправдиву інформацію, яку поширюють російські ЗМІ про начебто атаку на Курську атомну електростанцію у місті Курчатов Курської області рф. Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба МЗС.

МЗС «категорично заперечує твердження російських ЗМІ про українські удари по Курській атомній електростанції або поблизу неї», — заявив речник МЗС Георгій Тихий. Він також наголосив, що ЗСУ суворо дотримуються норм міжнародного гуманітарного права та не атакують цивільне населення чи об'єкти критичної інфраструктури, на відміну від російських окупантів.

Перед цим російські пропагандисти повідомляли, що 3 жовтня в місті Курчатов Курської області рф прогримів вибух. Вони заявили, що нібито впала авіабомба, з натяком, що це начебто зробила українська сторона.

Керівник Центру протидії дезінформації України Андрій Коваленко заявив, що росіяни поширюють брехливу інформацію про удар по Курській АЕС з HIMARS. «Звичайно, ніхто не бив по російській АЕС, у цьому немає жодної доцільності. Пропагандисти показують якусь пожежу в місті Курчатов й на відео видно якийсь вибух на землі. Але до чого тут обстріл АЕС? Вона далеченько. Все показане не має  нічого спільного з атакою на Курську АЕС», — заявив він.

Таким чином, бачимо чергове намагання московської пропаганди показати росію жертвою українських нападів, при тому, що саме російські війська захопили в Україні найбільшу в Європі Запорізьку АЕС та постійно там створюють небезпечні ситуації.

Нещодавно російські бойові дрони пролетіли критично близько до Рівненської АЕС, створюючи небезпеку вибуху на цьому ядерному об’єкті.

Саме росіяни знищили Каховську ГЕС, завдавши економіці України мільярдних збитків, при цьому нахабно заявляючи, що це зробила буцімто українська сторона.

Російські війська наприкінці лютого-березні 2022 р. захопили і Чорнобильську АЕС, що поруч з білоруським кордоном. На щастя вона була задовго виведена з активної експлуатації. Та росіяни вмудрилися полізти в ті місця біля АЕС, які ще до кінця не очищені від радіоактивного опромінювання. Очевидно, що ці російські бійці отримали небезпечну для життя дозу радіації, і не виключено, що всі вони померли від променевих захворювань у наступні місяці.  Та про це московська пропаганда ні пари з вуст.

Московські пропагандисти та деякі діячі з кремля постійно погрожують Україні та світу застосувати ядерну зброю, якщо Україна не підкориться росії, або демократичний світ допомагатиме Києву боротися проти російської агресії. Це стало серйозною проблемою для сприйняття, незважаючи на сутот вербальний характер погроз.

Скидається на те, що Кремль шукає зачіпку, щоб звинуватити Україну в своїй ядерній небезпеці і це начебто на Курській АЕС. Адже українські війська захопили прикордонні з Україною російські території Курської області, тож в уявленні московських пропагандистів, вони здатні завдати удару по Курській АЕС. Тільки про одне не говорить московська пропаганда. Навіщо це робити Україні, яка має свої ядерні станції, які в такому випадку можуть стати відкритою мішенню для російських нападів у відповідь.

Однак кремлівських виробників інформаційних фейків це мало турбує. Вони мають давню радянську традицію поширення брехні, та використання вимислів з метою скоєння агресивних дій.

Так, в 1940 році Радянський Союз виключили з Ліги Націй за неспровокований напад на Фінляндію. Але всім жителям СРСР московські пропагандисти повідомляли, що саме  війська маленької Фінляндії напали на радянську територію, і червона армія у відповідь мала здійснити наступ на фінські позиції.

У Лізі Націй в московську брехню ніхто не повірив і виключили Радянський Союз з цієї міжнародної організації за здійснення агресії проти суверенної країни.

Тож коли створювали наприкінці Другої світової війни ООН, то намагалися запустити більш дієвий механізм превенції збройним конфліктам. Було підготовлено міжнародне законодавство, яке засуджує збройні агресії проти суверенних членів ООН та визначено засоби впливу на агресора. Однак москва не боїться міжнародного засудження в стінах ООН. В рамках Ради Безпеки, вона як постійний член РБ постійно блокує рішення, які направлені на засудження агресивної політики москви. рф найбільше з усіх постійних членів РБ застосовує право вето. Однак кремль не може блокувати рішення Генеральної Асамблеї ООН, однак вони мають рекомендаційний характер, тож Москва продовжує перебувати в стінах ООН як у себе вдома. Вона протягом довгого часу змогла просунути до апарату ООН величезну кількість своїх співробітників. Вони присутні в кожному відділі та управлінні цієї Організації. В Женеві посада заступника генерального секретаря ООН належить громадянину росії, росіянин  очолює департамент ООН з боротьби  з тероризмом, при тому що росія є найбільшою в світі терористичною країною, яка щоденно тероризує кількадесят мільйонне населення України.

При тому що Україна є однією з 51 країн засновниць ООН, а рф ні, Україна отримала це право за свій величезний вклад у перемогу над нацизмом. Вона пожертвувала майже десятьма мільйонами життів своїх мешканців (це найбільше серед усіх європейських народів, включаючи і росіян), щоб Третій Рейх було розбито. А тепер брехуни з кремля знову взялися за свою брудну справу, щоб дискредитувати Україну, яка з усіх сил бореться з російською агресією.

Путін, який начебто є віруючою особою, адже позиціонує себе для населення Росії як послідовний християнин, вже давно прислухається до магів, ворожбитів та окультних діячів. Для кожного справжнього  християнина брехня є одним із десяти страшних гріхів, проте для путіна і його пропагандистського оточення фейки є частиною життя і є простим інструментом просування кремлівських інтересів серед російських громадян та світового співтовариства.

Не виключенням є і повідомлення про начебто атаку на Курську АЕС. Можемо тільки нагадати московським пропагандистам, що за християнським вченням, вони за брехню будуть горіти в пеклі і ворожбити та маги їм не допоможуть.            

Фото - Putin Huilo Art/OpenSea

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: