Співачка Христина Соловій пропонує вишукано-вульгарний метод декомунізації - відео

НОВИНИ 29.07.2024 Коментарі 0
На львівську співачку Христину Соловій склали адмінпротокол за ст. 173 КУпАП – дрібне хуліганство. Конкретно – за матюки на сцені в місті Чорноморську.

Зокрема, у соцмережах поширили уривок з концертного виступу у Чорноморську, де Христини розмовляє-розважає-виховує місцеву публіку. Приводом послужила стара радянсько-комуняцька назва міста, яке, нагадаємо, до 2016 року називалось Іллічівськом.

Христина Соловій: "А скажіть, будь ласка, тільки пообіцяйте, що ніхто зараз не буде ображатися, я з добром: як називалося ваше місто до того, як його перейменували? І що, вам це подобалося? Повна х*йня". 

З реакції публіки можна зробити висновок, що вона схвалила позицію співачки і щодо змісту, і щодо форми.

Водночас сайт «Обозреватель» (OBOZ.UA) так написав про цю подію: "У мережі жителі Чорноморська та інших населених пунктів Одещини здебільшого розкритикували виконавицю за її слова."В Іллічівськ можеш більше не приїжджати) море на картинці тепер тільки побачиш", "Судячи з твоїх висловлювань в Іллічівську ти видно хочеш слідом за Фаріон піти?", "Хто їй дав право ображати назву міста хоч і колишню.. якого х*я , де СБУ?", "Тепер нехай їде до Южного і жартує про Порт-Аненталь", – писали коментатори.

Знайшлися й люди, які підтримали Соловій, проте й вони зауважили, що співачка могла б бути більш стриманою у своїх висловлюваннях".

ЗМІ також повідомили, що співачку судитиме Іллічівський міський суд, який до сьогодні не встигли декомунізувати.

Також організатори концерту поширили вибачення в Instagram.

"Друзі! Ми, команда Виделкаfest, хочемо звернутись до гостей та жителів міста Чорноморськ, яке гостинно прийняло наш фестиваль. Учора трапився неприємний інцидент, коли одна з артисток нашого фестивалю в грубій формі висловилась про колишню назву міста Чорноморськ. Нам дуже прикро, що це зачепило мешканців міста, яке дало нам можливість провести свій фестиваль. Тож, по-перше, хочемо вибачитись перед усіма, кого зачепили ці слова.

Ми усіляко підтримуємо декомунізацію і раді, що славетне місто біля Чорного моря вже носить назву Чорноморськ. Проте згодні, що висловлення нашої виконавиці було некоректним. На жаль, ми, як організатори, не можемо впливати на те, що говорять артисти. Але ми можемо впливати на наслідки. Тож хочемо запевнити, що надалі таких випадків не відбудеться. Вибачте, ми помилились. Але сподіваємось, що одна помилка не зруйнує любов, яка виникла у нас з Чорноморськом. Містом, куди ми приїхали нести українську культуру. Тож сподіваємось, що це місто дасть нам другий шанс", - йдеться у повідомленні організаторів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: