Росія намагається перебити стереотип, що серпень у неї проблемний місяць, - Євген Магда

АНАЛІТИКА 18.08.2022 Коментарі 0

«Паніки на росії я не спостерігаю. Зате бачу прагнення перебити стереотип, що в новітній історії серпень для рф традиційно проблемний», - припускає виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда.

Коментуючи участь путлєра у форумі «Армія-2022» в ефірі телеканалу «Еспресо», Магда відзначив, що в рф також відкривали й московську конференцію з питань безпеки. І що існування «валдайського клубу» дає можливість запросити на ці заходи навіть людей з Європи, США та інших країн і показати це по російському телебаченню.

  • Сьогодні у російські пропаганді є чіткий ухил в бік країн, які не належать до ЄС, США, Великої Британії, Японії. Тобто, це теж кілька мільярдів людей, може й більша частина людства, де росія намагається активно просувати власні меседжі. Нам на це треба звертати увагу. Тому що підтримка форматів «Рамштайн» чи «Копенгаген», чи будь-яких інших для нас дійсно важлива, - підкреслив Магда.

За його словами, той факт, що путлєр згадував Донбас, а про інші регіони мовчить,  може бути сигналом, що рф прагне ініціювати переговори у разі, якщо зможе встановити контроль над усією територією Донецької і Луганської областей.

  • Така загроза існує. Але вона зовсім не означає, що росіяни готові спокійно залишити Херсонщину, Крим і бути білими та пухнастими, зрозумілими світові. Адже росія планувала наприкінці лютого вирішити питання з Україною за 2-3 дні. Це не вдалося, і рф використовує свій потенціал часто самогубчо, але не лише для збереження обличчя, але й для збереження своїх позицій у світі, - вважає Магда.

Також у розмові з Євгеном Магдою та політологом Олегом Саакяном в ефірі «Еспресо» йшлося про:

- свіжі заяви Генрі Кісінджера та причини зміни ним риторики;

- очікування світу, що питання припинення війни ми тут мали б вирішувати з росією між собою;

- що росія боїться силу, яку продемонстрували Литва, а також Швеція з Фінляндією;

- що путлєр абсолютно не залежить від результатів виборів – на відміну від американських чи європейських політиків, які через це змушені діяти обережно;

- і що навіть щодо відмови у видачі віз росіянам серед країн Заходу немає консенсусу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: