Президентські вибори у Словаччині: відбудеться другий тур

НОВИНИ 24.03.2024 Коментарі 0

Іван Корчок переміг у першому турі президентських виборів у Словаччині за підсумками голосування в суботу, 23 березня. Набраних відсотків йому не вистачило для цілковитої перемоги у першому турі, тож через два тижні він зустрінеться зі своїм опонентом Петером Пеллеґріні у другому. 

Підраховано усі голоси, явка виборців становила майже 52 відсотки. Колишній міністр закордонних справ та прозахідний кандидат Іван Корчок набрав приблизно 42,5% голосів виборців. Його опонент, член керівної коаліції і спікер парламенту Петер Пеллеґріні, посів друге місце із 37%, повідомляє «Європейська правда».

Другий тур виборів відбудеться 6 квітня. Корчок був міністром закордонних справ в уряді Ігоря Матовича та постійним представником Словаччини в ЄС, головою делегації на переговорах про вступ країни до НАТО у 2003 році, а також послом у Німеччині і США. На цих виборах є самовисуванцем, але його підтримала більшість опозиційних сил: ліволіберальна «Прогресивна Словаччина», праві консерватори з партії "Свобода і справедливість» і Християнсько-демократичного руху.

Пеллеґріні обійняв посаду прем’єр-міністра Словаччини в 2018 році після того, як Роберт Фіцо пішов у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової.

Також читайте У Словаччині обирають президента

Біполярний погляд на війну проти України з Чехії і Словаччини

Ілюстративний матеріал – aktuality.sk

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: