У Словаччині обирають президента

НОВИНИ 23.03.2024 Коментарі 0

У суботу, 23 березня, зі 7 години ранку громадяни Словаччини можуть відвідати одну із 5 938 виборчих дільниць і проголосувати за котрогось із  11-ох кандидатів у президенти своєї країни. 

Основними претендентами на перемогу є чинний голова парламенту Словаччини Петер Пеллеґріні (його, до слова, підтримує проросійський прем'єр-міністр Роберт Фіцо) та опозиційний кандидат ексміністр закордонних справ Іван Корчок, - повідомляє ТГ-канал "Переможний Магдіяж" із посиланням на PRportal. 

Пеллеґріні та Корчок можуть побачитися у другому турі (фото з Вікіпедії)

Як зазначає "Європейська правда", на початку виборчих перегонів перемога Пеллеґріні виглядала безальтернативною. Але за підсумками найсвіжіших опитувань Корчок може перемогти у першому турі. У другому турі переміг би його опонент. 

"Перемога Пеллеґріні, коаліційного партнера антиукраїнського прем’єра Роберта Фіцо, дозволила би йому консолідувати владу в одних руках, як в його угорського колеги Віктора Орбана. 

У разі перемоги Пеллеґріні доведеться скласти повноваження лідера його партії "Голос". За такого сценарію існує велика ймовірність, що ця партія просто зіллється з партією Роберта Фіцо Smer-SD, і тоді Фіцо впритул наблизиться до повного контролю над парламентською більшістю", - зазначає видання.

Голосування у першому турі триватиме до 22:00. Його результати розпочнуть публікувати після закриття виборчих дільниць. Можливий другий тур відбудеться 6 квітня.

Теперішня президентка Словаччини Зузанна Чапутова займає проукраїнську позицію.

Також читайте: Біполярний погляд на війну проти України з Чехії і Словаччини

Основна світлина – aktuality.sk

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: