Поганий тиждень для кремля

ПЕРЕКЛАДИ 29.03.2023 Коментарі 0

Останні дні позначені низкою цікавих зовнішньополітичних новин, що чітко об'єднані одним ключовим поняттям: реакція світу на агресію Росії. І ці події вкладаються у певний тренд. Погляньмо на них уважніше.

Через декілька днів після того, як Путін оголосив про плани розміщення ядерної зброї Білорусі, Китай висловив своє несхвалення щодо цих планів, підкресливши, що в січні минулого року лідери п'яти ядерних держав опублікували спільну заяву, в якій підкреслили, що в ядерній війні неможливо перемогти. Можна по-різному оцінювати плани Китаю, але він точно планує отримати від ситуації максимум можливого, не стаючи учасником конфлікту.

Угорський парламент схвалив заявку Фінляндії на членство в НАТО. Турки проголосують цього тижня, але Ердоган уже дав Фінляндії зелене світло. Що стосується Швеції, турки вичавлюватимуть усю користь зі ситуації, а потім затвердять і заявку Швеції.

І ще про Північну Європу. Норвегія, Швеція, Фінляндія та Данія уклали угоду про те, що їхні понад 200 сучасних винищувачів використовуватимуть як єдиний флот. Навіщо вони це зробили саме зараз? Відповідь очевидна.

Вірменія планує приєднатися до Римського статуту Міжнародного кримінального суду, причому саме в той момент, коли МКС видав ордер на арешт Путіна. Збіг? Не думаємо. Ось, до речі, думка одного російського експерта з цього приводу: «Вірменія йде. Мабуть, уже безповоротно. Необхідно готуватися до евакуації наших військ і миротворців з Нагірного Карабаху, а також до того, що солідна частина населення Вірменії вкотре переселиться у Росію».

Бахмут, Мар'їнка, Авдіївка тримаються, незважаючи на всі зусилля Росії. Фактично, ми спостерігаємо не що інше, як жменю малорозмірних «Сталінградів», які забрали невідповідних і, що характерно, безуспішних зусиль від російської армії. Всі ці населені пункти можна було давно залишити без жодної шкоди для України, однак, поки вони тримаються, росіяни не можуть просто перестати атакувати, інакше це сприйматимуть як чергову поразку Росії. Росіян знову загнали в дуже вузький коридор прийняття рішень.

Російська заявка на проведення засідання Радбезу ООН щодо розслідування вибуху «Північного потоку» пішла в нікуди.

Франція вже не соромиться говорити про те, що планує передати Україні 40 винищувачів-перехоплювачів Mirage200.

Британські танки Challenger і німецькі танки Leopard 2 прибули в район ведення бойових дій.

ТГ-канал «Беларусский стратегический»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: