Павло Латушко у Польщі провів низку ефективних зустрічей

НОВИНИ 17.05.2024 Коментарі 0

Якнайшвидше завершити всі питання щодо польських проїзних документів для громадян Білорусі пообіцяла влада Нижньосілезького воєводства Польщі. Такі запевнення отримав представник Об’єднаного перехідного кабінету демократичних сил Білорусі, голова Народного антикризового управління, один із лідерів коаліції «Команда Латушка і Руху «За Свабоду», що бере участь у виборах до Координаційної Ради, Павло Латушко.

Днями білоруський демократичний політик зустрівся у Вроцлаві з тамтешньою владою щоби обговорити ситуацію щодо легалізації білорусів. Перед цим він дві години спілкувався з понад 120-ма білоруськими громадянами про легалізацію їхнього перебування в Польщі: оформлення посвідок на проживання і проїзних документів, оформлення документів для новонароджених дітей.

Павло Латушко обговорив з головою міської ради Вроцлава Аґнешкою Рибчак та працівниками мерії міста питання заміни посвідчень водіїв для громадян Білорусі у зв'язку з проблемами з їх легалізацією на території Польщі, проблеми реєстрації актів громадянського стану, питання соціально-психологічної підтримки політв'язнів (фото – ТГ-канал Павла Латушка)

У Вроцлаві представники польської влади розуміють, що білоруси перебувають у специфічній ситуації. Там пообіцяли за можливості навіть працевлаштувати білорусів в адміністрації воєводства, щоби ті могли білоруською спілкуватися зі своїми земляками та надавати їм відповідні послуги. Також білоруський політик передав воєводі декілька десятків проблемних справ громадян Білорусі, які пообіцяли розглянути.

У своєму відеозверненні Павло Латушко окрім цього розповів, як лукашенко ускладнює життя білорусам, які вимушено покинули країну, чому вільні білоруси не мають права дозволити лукашенкові вирішувати за них і як із цим пов'язані вибори до Координаційної ради.

Як нагадує білорусам команда політика, вибори до Координаційної Ради 3-го скликання триватимуть протягом 25-27 травня. Номер виборчого списку коаліції «Команда Латушка і Руху «За Свабоду» – №9.

Основне фото – скриншот відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: