Минув рік, як путін убив заколотників, але справа Пригожина живе

АНАЛІТИКА 26.08.2024 Коментарі 0
Олександр Левченко

Олександр Левченко

Радник міністра з питань тимчасово окупованих територій України. Посол України в Хорватії та Боснії і Герцоговині (2010-2017 рр.)

Київ закликав офіційний Мінськ не робити трагічних для Білорусі помилок і відвести свої війська від українського кордону. Рашисти цілеспрямовано вбивають іноземних журналістів. Арешт гендиректора Telegram Павла Дурова і його зв’язки з фсб. Справа Пригожина живе: минув рік. Як путін розправився із заколотниками – огляд важливих суспільно-політичних подій.

Київ закликав Мінськ не робити трагічних помилок і забратися від кордону

МЗС України вступило із заявою щодо недружніх дій Республіки Білорусь. За даними розвідувальних органів України, під виглядом військових навчань Білорусь зосереджує значну кількість підрозділів в Гомельській області поблизу північних кордонів України.

Крім особового складу збройних сил Білорусі також фіксується присутність російських найманців колишньої ПВК "Вагнер", що є злочинним формуванням, яке брало участь в агресії проти України. 

Зосередження військ у прикордонній смузі та безпосередній близькості до об’єкту атомної енергетики – Чорнобильської АЕС створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом.

Київ закликав офіційний Мінськ не робити трагічних для Білорусі помилок під тиском Москви, вимагаючи відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у Білорусі систем вогню.

Треба нагадати, що Україна ніколи не вчиняла недружніх дій проти білоруського народу, але в разі порушення державного кордону України з боку Білорусі буде вдаватися до всіх необхідних дій, у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону, зокрема ст. 51 цього основоположного міжнародного документу. Зокрема, щодо законних цілей для враження на території, звідки здійснюється агресія. А це воєнні бази, аеродроми та інші об’єкти.

Рашисти цілеспрямовано вбивають іноземних журналістів

А тим часом Росія атакувала ракетою “Іскандер-М” готель "Сапфір" у Краматорську на Донеччині, де проживали іноземні журналісти. Під час цього підступного удару загинув співробітник всесвітньо відомої агенції Reuters Раян Еванс, а ще четверо працівників цього медіа отримали поранення. Раян Еванс став 85 співробітником медіа, який загинув в Україні внаслідок повномасштабної російської агресії.

 Російські воєнні злочинці цілеспрямовано полюють за іноземними журналістами.

У грудні 2023 і січні 2024 років так само були атаковані готелі з іноземними журналістами у Харкові. Москва просто відкрито погрожує журналістам, які висвітлюють російську агресію проти України, а також ситуацію на підконтрольній ЗСУ території Курської області.

Очевидно, що Кремль має щось приховувати, тому не зацікавлений у появі об’єктивної інформації із зони бойових дій. Через це Москва намагається змусити замовкнути іноземні медіа щодо об’єктивного висвітлення ситуації на фронті та перебіг подій на Курщині. Інформацію незалежної журналістики із зони воєнних дій Росія намагається замінити власною брехливою пропагандою, використовуючи повністю підконтрольних собі російських воєнних кореспондентів та інших інформаційних маріонеток.

Чому "феесбешники" захищають гендиректора Telegram

Тому не зовсім випадково представники правоохоронних органів Франції затримали в аеропорту Ле-Бурже засновника Telegram росіянина Павла Дурова. Він взятий під варту. Французькі слідчі вважають, що відмова Дурова від модерування контенту Telegram та співпраці з правоохоронними органами роблять його співучасником злочинів наркоторгівлі, педофілії і шахрайства. Через сумнівні протоколи захисту даних і зв’язки Павла Дурова зі спецслужбами рф, інформаційна безпека користувачів Telegram викликає дедалі більше занепокоєння. Росія активно використовує Telegram для поширення дезінформації, пропаганди та проведення інформаційно-психологічних операцій проти України.

Telegram є одним з головних майданчиків комунікації між учасниками окупаційного контингенту збройних формувань ЗС РФ в Україні.

Показово, що найбільше занепокоєння фактом затримання Дурова у Франції проявили спікери російської агресії проти України та особи, афілійовані з кремлівським режимом, який перед цим демонстрував начебто наміри закрити Telegram в Росії, а насправді використовує цей ресурс для поширення московської пропаганди та отримання персональних даних користувачів цього каналу зв’язку.

Минув рік, як путін убив заколотників, але справа Пригожина живе

Telegram канал активно використовувала ПВК Вагнер. Саме цими днями виповнився рік падіння літака у Тверській області РФ, внаслідок чого загинули ватажки ПВК "Вагнер" Пригожин та Уткін. Обставини падіння літака до кінця не зрозумілі, проте у більшості оглядачів нема сумнівів, що Пригожина вбив саме Путін. Це типова мафіозна розправа кремлівського режиму над неугодною політичною фігурою. Путін помстився Пригожину за пережитий страх і приниження під час так званого “маршу справедливості” вагнерівців на Москву у липні минулого року.

У диктатора тоді забракло сміливості звинуватити і судити популярного ватажка найманців. Кремль спочатку скористався найманцями Пригожина як гарматним м’ясом, а потім почав знищувати вагнерівські цвинтарі, позбавляти вагнерівців соціального захисту і статусу ветеранів.

“Марш справедливості” Пригожина минулого року засвідчив слабкість і вразливість путінського режиму. Більшість силовиків та політичної обслуги Кремля тоді зайняли вичікувальну позицію і були готові підтримати переможця. Через рік після пригожинського заколоту ситуація не змінилася. Російські тили так само погано прикриті й вразливі, що засвідчили події в Курській області.

Справа Пригожина живе:  невдоволення путінським режимом наростає, тому рано чи пізно черговий антипутінський заколот буде успішним. Тим більше, що в російському суспільстві домінує думка ніби Пригожин залишився живим. Це свідчить про запит російського суспільства на альтернативу Путіну, який надто довго засидівся на своїй посаді.

Фото – Євген Пригожин і Володимир Путін/ТСН.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: