Литва замовила велику партію дронів для України

НОВИНИ 26.08.2024 Коментарі 0

Агенція оборонних ресурсів Литви придбає у п'яти литовських виробників бойові дрони за 8 мільйонів євро. Більшу частину з них передадуть Збройним Силам України.

Для армії Литви передбачено понад 2,3 тисячі бойових FPV-дронів загальною вартістю 3 млн євро. Решту – майже 5 тисяч дронів, на суму 5 мільйонів – для України, повідомляє Delfi. Дрони як для України, так і для Литовської армії закуповують з усіма додатковими компонентами, обладнанням і навчанням, необхідним для запуску та керування.

Згідно з планом, перші безпілотники доправлять в Україну наприкінці вересня цього року. Усю партію Збройні Сили Литви й України отримають до кінця цього року.

«Ми прагнемо заохочувати виробництво дронів та антидронів у Литві. Випробування, що відбулися в Україні, та підписання договорів – це величезний імпульс та значний крок для наших виробників дронів. Ця закупівля, безперечно, пов'язана з основними інтересами національної безпеки», - сказав міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, який нещодавно відвідав Україну.

Агенція оборонних ресурсів підписала контракти з п'ятьма литовськими компаніями: Dangolakis, RSI Europe, Ltmiltech, Granta Autonomy та Unmanned Defense Systems.

Також читайте: Латвія надасть Україні найбільшу партію БПЛА

На фото зі сайту tech.eu: БПЛА литовської компанії Unmanned Defense Systems

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: