Литовська агенція втілила на Київщині соціально-освітній проєкт

НОВИНИ 26.08.2024 Коментарі 0

У містчеку Бородянка Київської області відкрили дитячий садок на 120 дітей. Спільний проєкт США, Литви та Тайваню реалізувала Центральна агенція управління проєктами (Centrinės projektų valdymo agentūros – CPVA) Литви.

Будівлю дитячого садка реконструйовано за кошти американської неурядової організації Hope Foundation, а оснастили її всім необхідним за гроші Литви та Тайваню, які виділили на цей проект 500 тисяч євро, повідомляє LRT.

Реконструйований дитячий садок – один із трьох таких закладів у Бородянці, що зазнали руйнувань під час російських атак. Установа постраждала через російську агресію ще на початку березня 2022 року. Тут упорядкували зовнішню територію, встановили ігрові майданчики з доріжками й альтанками, навчальні парти, спортивний інвентар, кухонне обладнання, ігрові куточки.

У церемонії відкриття дитячого садка, що відбулася під час Дня Незалежності України, взяли участь місцева громадськість, діти з батьками, мер міста Бородянки Ірина Захарченко та заступник міністра закордонних справ Литви Сімонас Шатунас.

«Відбудований дитячий садок - ще один доказ того, що Україна впевнено рухається в майбутнє. Добре, що на цьому шляху Україні допомагає стільки різних партнерів. Ми й надалі докладатимемо всіх зусиль, щоби діти росли та жили у вільній та безпечній Україні», - сказав заступник міністра.

«Нам довелося працювати в іншому дитячому садку, де ми могли розмістити лише чотири групи. Батьки з нетерпінням чекали на відкриття нашого дитячого садка, оскільки деякі самі відвідували його в дитинстві. Батьки навіть реєструють новонароджених, щоби згодом їхні діти теж могли відвідувати цей дитячий садок. Коли я поділилася в соціальних мережах новиною про те, що дитячий садок знову відкривається, багато хто не міг повірити, що це дійсно правда», - розповіла директорка дитячого садка Ірина Носова.

CPVA активно працює в Україні із 2017 року. Портфель агенції на даний момент становить 17,47 млрд євро, з яких 140 млн євро виділено для України.

За даними Міністерства освіти України, з початку російської агресії приблизно 3 тисячі шкіл і дитячих садків, що діють в Україні, пошкоджені або повністю зруйновані.

Фото – lrt.lt / CРVA та Міністерства інфраструктури України

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: