Медведчуку та його медійникам ЄС прописав нові санкції

НОВИНИ 27.05.2024 Коментарі 0

Сьогодні, 27 травня, Рада ЄС вирішила запровадити обмежувальні заходи проти двох фізосіб та однієї організації, відповідальних за пропаганду проти громадянського суспільства в ЄС та сусідніх з ним країнах. Йдеться про кума ліліпутіна Віктора Медведчука та Артема Марчевського, який опікувався пропагандистським медіапроєктом Voice of Europe. Згадане медіа і є тією організацією, яка потрапила під санкції.

Згідно із повідомленням пресслужби Ради ЄС, згадані особи та онлайн-ЗМІ беруть участь в міжнародній кампанії маніпулювання та спотворення фактів з метою виправдання та підтримки агресивної війни Росії проти України. А також дестабілізації України, Євросоюза та його держав-членів.

Окрім того, Voice of Europe має веб-сайт з обліковими записами, які рекламують його в соціальних мережах, таких як Facebook, YouTube, Telegram і X – активно поширюючи дезінформацію, пов’язану з Україною, і просуваючи прокремлівські неправдиві наративи про російське вторгнення в Україну. Також Voice of Europe використовувався як засіб спрямування фінансових ресурсів, призначених для оплати праці пропагандистів, а також для створення мережі впливу на представників політичних партій у Європі.

Віктора Медведчука окреслюють як особу, яка просувала політику та дії, спрямовані на підрив довіри та легітимності уряду України. Медведчук має тісні особисті зв’язки з ліліпутіним і пов’язаний з його режимом. Через своїх соратників, зокрема Артема Марчевського, він контролював українські ЗМІ та використовував їх для поширення проросійської пропаганди в Україні та за її межами, йдеться у повідомленні пресслужби Ради ЄС.

Загалом обмежувальні заходи ЄС щодо дій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, зараз поширюються на понад 2100 фізичних та юридичних осіб. У доданих нині осіб будуть заморожені активи, а громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. Фізичні особи також підпадають під заборону на в’їзд  або транзит через територію ЄС.

Медведчука, Марчевського та Voice of Europe внесли до санкційного списку ЄС з ініціативи Чехії. Як нещодавно уже писав ЗІФ, перед виборами до Європарламенту в ЄС триває активне очищення інфопростору від кремлівців.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: