Польща загнала рашадипломатів під плінтус

НОВИНИ 27.05.2024 Коментарі 0

Варшава запроваджує обмеження на пересування російських дипломатів країною. Про це очільник польського МЗС Радослав Сікорський заявив у Брюсселі після зустрічі голів зовнішньополітичних відомств ЄС.

Причиною він назвав участь росії у гібридній війні проти ЄС, зокрема Польщі. За інформацією польських медіа, найближчим часом посольство росії отримає ноту з цього приводу, запевнив Сікорський. Це будуть рішення як щодо самого посольства, так і щодо консульського апарату рф у Польщі.

Російські дипломати зможуть пересуватися лише в межах Мазовії, а консули – лише у воєводствах, на території яких вони працюють. Це стосуватиметься усіх дипломатів, окрім посла.

Як додав Сікорський, Польща не єдина країна ЄС, яка запровадила подібні обмеження. В інших країнах ЄС такі правила вже діють.

«Ми сподіваємося, що інші наслідуватимуть наш приклад» , – додав Сікорський, підкресливши, що ці рішення є відповідальністю держав-членів.

Польща була змушена запровадити обмеження, тим паче, що має докази причетності російської держави до саботажу на її території. Подібну кампанію росія проводить по всьому Євросоюзу.

«У Польщі вже заарештували чоловіка, який мало не вчинив диверсію, є й інші підозрювані. Ми сподіваємося, що рф сприйме це [обмеження] як дуже серйозний попереджувальний сигнал», - наголосив головний польський дипломат.

Представниця МЗС рф імені сумної коняки лаврова машка захарова заявила, що вони ще не отримували ноти польського МЗС про обмеження пересування рашадипломатів. Але пообіцяла, що після її отримання і вивчення вони обов’язково утнуть якісь «заходи у відповідь».

На фото: Радослав Сікорський / PAP

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: