У Польщі готують «Східний щит» для оборони на межі з Білоруссю

НОВИНИ 27.05.2024 Коментарі 0

Вартість проєкту «Східний щит», що повинен посилити обороноздатність уздовж кордону Польщі з Білоруссю та росією – приблизно 2,55 мільярда доларів. Завершити спорудження «Східного щита» заплановано до 2028 року.

На цю суму заплановано, зокрема, зміцнити вузли та телекомунікаційні системи, збудовані в координації з Латвією, Литвою, Фінляндією та Естонією, повідомляє DW

«Це єдина складна система. Вона поєднає системи доступу, але також ми закупимо і впровадимо сучасні системи захисту від дронів і розвідки", - заявив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш. Він назвав проект «найбільшою операцією зі зміцнення східного кордону Польщі, східного флангу НАТО з 1945 року». 

Начальник Генштабу польської армії Вєслав Кукула сказав, що «Щит» протистоятиме «асиметричним» (гібридним» загрозами. А в аспекті підготовки до війни стане фактором підтримки збройних сил, які би змогли знищувати супротивника ще до кордону із Польщею.

«Ми хочемо скористатися найкращим досвідом, що отримуємо від української сторони. Ми аналізуємо його не лише з погляду забезпечення безпеки кордону, а й із погляду техніки, яку використовує Україна», - скказав заступник міністра оборони Польщі Цезарій Томчик.

Укріплення східного кордону Польщі включає також відповідну підготовку так званих фортечних підрозділів, - каже колишній командувач сухопутними військами генерал Вальдемар Скшипчак. Це військові, підготовлені до захисту укріплених оборонних рубежів, пише wgospodarce.pl.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск уже оголосив про рішення виділити 10 мільярдів злотих на безпеку східного кордону країни та початок будівництва інфраструктури. 

Пан Скшипчак наголосив, що зміцнення бар'єру допоможе зупинити наплив мігрантів та протидіяти ворожим військам. 

Щодо захисту від нелегалів, то потрібно посилитися в напрямку електронних пристроїв, засобів охорони смуги, фізичного захисту .

Військові укріплення передбачають широкий спектр різних типів систем.

«Починаючи з територій, які можуть бути прикриті лісовими масивами, які стануть перешкодою для наступу військ, підкріплені земляними укріпленнями різного типу, що зробить територію непрохідною, особливо для бронетехніки», - каже генерал. 

Фото ілюстративне – wgospodarce.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: