Маніпуляції по-французьки: Макрон і Ле Пен змагаються у неадекватності перед путіним

НОВИНИ 14.04.2022 Коментарі 0

Слова поки що чинного президента Франції Еммануеля Макрона про братні народи росіян і українців викликали гнівну реакцію серед останніх.

Телеканал France2 попросив Макрона прокоментувати слова американського лідера Джо Байдена про геноцид росії щодо українців і почув обережну відповідь.

«Я би сказав, що росія в односторонньому порядку розпочала жорстоку війну, що зараз встановлено, що військові злочини скоїла російська армія, і тепер ми повинні знайти винуватих», - цитує Макрона laprovence.com.

Він так пояснив свою обережність у висловлюваннях: «Те, що відбувається, це божевілля, це неймовірно жорстоко… Але в той же час я дивлюся на факти та дуже хочу зупинити цю війну та відновити мир, тому я не впевнений, що ескалація слів допомагає справі».

Макрон, схоже не усвідомив дотепер, що його «миротворча місія» зазнала фіаско, а часті телефонні розмови з путіним лише додають маніакальної насолоди останньому у своїй значимості.

Висловлювання президента Франції мають жалюгідний вигляд після фактів злочинів російської орди в українських містах під Києвом та після відкритих заяв про геноцид лідерів США Джо Байдена, Великобританії Бориса Джонсона та Польщі Анджея Дуди.

Джо Байден уперше звинуватив путіна у здійсненні геноциду в Україні 12-го квітня. «Стає очевиднішим, що путін просто намагається стерти саму ідею того, що можна бути українцем», - цитує Байдена французьке видання Le provence та наводить слова Президента України Володимира Зеленського, який високо оцінив «правдиві слова справжнього лідера», адже «називати речі своїми іменами є важливим для протистояння злу».

Вичистити наративи російської пропаганди про братні народи росіян і українців зі свідомості Макрона  спробував і речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко. На своїй сторінці у FB він назвав висловлювання президента Франції «після усіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій російських військових» такими, що розчаровують.

«Україна та Росія історично близькі з об’єктивних причин, але міф про два братських народи Росії та України почав руйнуватися після окупації Криму й агресії на Донбасі 2014 року. Тоді російські «брати» нібито прийшли захищати російськомовне населення. Але за вісім років вбили 14 тисяч українців. Цей міф остаточно зруйнувався, коли перші російські ракети полетіли на українські міста в лютому», - написав Ніколенко.

Український дипломат також додав, що «братній» народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок, не калічить літніх людей і не знищує будинки іншого «братнього» народу».

«Наразі немає ані моральних, ні реальних підстав вести розмови про «братні» зв‘язки російського й українського народів», - підсумував Олег Ніколенко.

Боягузницька поведінка Макрона може зіграти з ним злий жарт під час голосування у другому турі виборів президента Франції, запланованих на 24-те квітня. До такого висновку підводять результати соціологічних опитувань у Франції перед першим туром. Макронові вдалося після 24-го лютого, коли росія розпочала повномасштабну війну проти України, згуртувати біля себе прихильників до 33%. Проте втратив за півтора місяця 5 відсотків. Він не влаштовував, на відміну від Марін Ле Пен, передвиборчі тури Францією, а телефонував путіну та безуспішно домовлявся про мир.

Як писав ЗІФ, його опонентка Марін Ле Пен, спонсорована кремлем, змінила політичну поведінку з крайньоправої до поміркованої. Лідерка ультраправої партії «Національне об'єднання» програла Макрону у першому турі 1,65 мільйона голосів (неповних 5%). Під час попередніх виборів 5 років тому вона не соромилася своєї приязні до кремлівського карлика, підтримувала анексію українського Криму і вторгнення росії на Донбас, виступала за вихід Франції з Європейського Союзу та НАТО. Перед першим туром вона постаралася максимально дистанціюватися від тез кількарічної давнини, засудила навіть напад росії на Україну та закликала підтримати українських біженців. Проте відставання від Макрона змушує її повертатися до деяких політичних обіцянок, популярних серед правих і лівих середовищ французів.

У середу, 13-го квітня, Ле Пен знову повернулася до своєї тези про вихід Франції з НАТО. «Це не моя мета... Я хочу, щоби Франція покинула об'єднане військове командування НАТО. Я ніколи не погоджуся з тим, щоби наші війська підпорядковувалися командуванню НАТО чи європейському командуванню», - наводить її слова tsn.ua.

За півтора тижні до другого туру виборів, можливо, ми почуємо від неї ще й не такі слова. І зумовлені вони будуть не лише популістською необхідністю залучити більше прихильників, але й «наказом» з москви відпрацювати «30 євросрібляників».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: