Лукашенко образив і Казахстан

НОВИНИ 22.08.2024 Коментарі 0

Астана викликала посла Білорусі в Казахстані та закликала об'єктивно оцінювати позицію щодо процесів, які відбуваються.

Заступник прем'єр-міністра – міністр закордонних справ Казахстану Мурат Нуртлеу запросив у середу, 21 серпня, Павла Утюпіна, через інтерв'ю лукашенка телеканалу «Россия», у якому білоруський диктатор поділився своїми міркуваннями про політику Астани.

Під час зустрічі Мурат Нуртлеу наголосив Павлові Утюпіну на тому, що Казахстан проводить виважену та миролюбну зовнішню політику відповідно до Статуту ООН та основних норм міжнародного права.

«Наша країна твердо переконана, що всі суперечки між державами потрібно вирішувати політико-дипломатичним шляхом. У сучасних геополітичних умовах зовнішньополітичний курс країни, розроблений Главою держави, довів свою ефективність», - йдеться у повідомленні МЗС у FB.

Відтак глава МЗС закликав білоруську сторону об'єктивно оцінити позицію Астани щодо процесів, які відбуваються.

Виклик посла відбувся після інтерв'ю лукашенка російському пропагандистові попову, в якому білоруський диктатор критикував зовнішню політику деяких пострадянських республік.

«Ми не починаємо виляти, як деякі наші пострадянські держави. Від росії хочуть щось взяти, а натомість нічого не дати… Так справа не піде. Давайте разом! Цей час недалеко, коли прийдете ще до тієї ж росії і проситимете підтримки та допомоги. Просити нема в кого. Ось у Казахстані щось сталося. Кого просили? Китай, Індію, Пакистан там поряд – ні. От путін, лукашенко, допоможіть. І ми перекинули туди протягом пів дня, наші вже літаки там приземлялися у Казахстані. Втихомирили. Я не докоряю. І це не віддати борг, але треба розуміти, що складеться ситуація, що ви потім проситимете нас, а не когось, ніхто до вас на допомогу не прийде. Ну і потім ми створили економічний простір, сякий-такий пострадянський цей простір. Але навіщо його втрачати? Що, Казахстан чи Узбекистан зі своїми товарами чекають десь в Америці чи в Євросоюзі? Та ні. Те, чого не вистачає, може, й куплять на 2 млн. доларів, а решту самі їжте», - нагадує «Позірк» слова з інтерв’ю лукашенка.

Нагадаємо, у Вірменії представники однієї з політичних партії закидали яйцями та помідорами будівлю білоруського посольства після висловлювань лукашенка у згаданому вище інтерв’ю.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: