Лондон розслідує діяльність 37-ми компаній, які допомагають росії обходити нафтові санкції

НОВИНИ 11.10.2024 Коментарі 0

Уряд Великобританії підозрює 37 компаній у співучасті в обході росією нафтових санкцій. Щодо них триває розслідування.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на російську службу ВВС.

«У грудні 2022 року набуло чинності ембарго на морські постачання російської нафти до країн Європейського союзу, а також стеля цін у 60 доларів за барель на нафту з Росії. Мета цього рішення – знизити доходи Росії, які допомагають її владі продовжувати війну в Україні, але при цьому зберегти російські постачання на світовий ринок, щоб уникнути стрибка цін», - йдеться у тексті.

Бюро застосування фінансових санкцій (OFSI) британського міністерства фінансів у грудні 2022 року розпочало розслідування щодо 52 компаній, яких запідозрили у порушенні заборони на імпорт російської нафти морськими шляхами.

У березні 2024 року OFSI отримало додатково 50 мільйонів фунтів (близько 56 мільйонів доларів) на забезпечення санкційного режиму. До серпня цього року завершено розслідування щодо 15-ти випадків, щодо решти 37 випадків тривають слідчі дії. Проте наразі штрафи нікому не виписано, як і не названо компанії, що фігурують у розслідуваннях.

Керівник нафтових розслідувань у громадській антикорупційній організації Global Witness Луїс Вілсон обурений тим, що британське міністерство фінансів досі нікого не покарало за співучасть в обході санкцій і закликає діяти рішучіше.

Тим часом у США заявляють, що санкції працюють, оскільки росія змушена продавати нафту зі знижкою 17%.

Прес-секретар міністерства фінансів Великобританії у коментарі для ВВС навів дані російського уряду, згідно з якими податкові доходи від продажу нафти у 2023 році впали на 30% порівняно із 2022 роком.

Також читайте: «Тіньовий танкерний флот» рф продовжує фінансувати війну в Україні

На фото – танкер ANSHUN II, який, як пише ВВС, зафрахтувала російська компанія. Судно у березні 2023 року затримали біля берегів Марокко разом із двома іншими танкерами під час спроби перевантажити російську нафту в морі й уникнути таким чином санкцій / Sempere/Europa Press via Getty Images / bbc.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: