«Тіньовий танкерний флот» рф продовжує фінансувати війну в Україні

ОКРЕМА ДУМКА 16.09.2024 Коментарі 0

Основне джерело фінансування війни в Україні – російські нафтодолари та тіньовий флот, який їх привозить. Але ніхто й не ворушиться, щоб їх перекрити (!)

Дивіться. Майже 2 тижні тому написав великий розгорнутий аналітичний текст із масою фактів (!) (з посиланнями на джерела) про роль тіньового флоту у фінансуванні війни проти України.

Ключові факти:

- Тіньовий флот виріс вже до 1 800 суден минулого року. Це майже 15% світового флоту нафтових танкерів.

- Роль нафтового сектору в бюджеті росії у 2023 році – 26% (1/4 бюджету)

– При цьому на фінансування війни росія витрачає 1/3 свого бюджету

Кожен нафтовий долар бюджету росії – це, фактично, долар, спрямований на вбивство українців (!)

Але з'явилися нові дані за серпень

- 83% від загального обсягу російської морської сирої нафти перевезено «тіньовими» танкерами (!!!),

- У той час як на танкери, які належать чи застраховані у країнах, що застосовують цінову межу, припало 19% від загальної вартості російської сирої нафти, що експортувалася у серпні.

Це ще раз підтверджує, що «тіньовий флот» – головний інструмент обходу санкцій

- У серпні 2024 року виручка росії від експорту паливних копалин (нафта, газ, вугілля) становила 636 млн євро на день (!)

- Доходи від морської сирої нафти 186 млн євро на день (!!!)

- У серпні 2024 року у водах ЄС (з мовчазної згоди ЄС) було здійснено перевалку російської нафти з судна на судно (STS) на суму 1 млрд євро.

- 73% цих перевезень здійснювалися танкерами, застрахованими за G7+.

- Перевезення російської нафти по STS серйозно підривають санкції, дозволяючи росії обходити санкції та цінові обмеження, розділяючи вантаж між кількома покупцями і змішуючи дешевшу російську нафту з неросійською нафтою.

- «Тіньові» танкери, середній вік яких становив 17 років, здійснили у водах ЄС екологічно небезпечні перевезення з судна на судно на загальну суму 273 млн. євро.

- На ЄС припало 36% (!) щомісячного світового експорту LNG із росії, вартість якого склала 475 млн євро

- П'ять найбільших країн ЄС, що імпортують російське викопне паливо, заплатили росії 1,2 млрд євро цього місяця. Завдяки вилученням із санкцій держави-члени продовжують купувати російський газ та трубопровідну нафту.

Гроші не пахнуть? (http://surl.li/nmyzfd)

Як вам такі партнери України, які, по суті, дають росії ресурс для знищення українців?

Танкери, які перевозили нафту з найбільшого російського нафтового порту на Балтиці в серпні, змінили власників більш ніж за $1,5 млрд після вторгнення в Україну. Це свідчить про значний прибуток, отриманий європейськими судновласниками від продажу суден, що старіють, які опинилися в тіньовому флоті.

Із 60 танкерів для перевезення сирої нафти і нафтопродуктів, завантажених у Приморську лише минулого місяця, 70% змінили власника з лютого 2022 року (один з них – тричі), оскільки судновласники отримали вигоду з попиту, що росте, на старий тоннаж для підтримки експорту російської нафти (http://surl.li/bwtexb).

Уся інформація публічна.

За даними відстеження суден та звітами портових агентів, за тиждень до 8 вересня 29 танкерів завантажили 21,99 млн барелів російської сирої нафти.

Обсяг зріс із 21,67 млн ​​барелів на 29 суднах попереднього тижня.

Це означає, що щоденне постачання сирої нафти морем росією за тиждень, що закінчився 8 вересня, зросло приблизно на 40 000 барелів до 3,14 мільйона на добу!

http://surl.li/sdiodz

Світ тупо заробляє гроші.

Не здивуюся, якщо серед тих, хто заробляє на «тіньовому флоті», спливуть і гучні українські імена.

Але є й перші добрі новини.

1. Великобританія запровадила санкції проти 10 судів російського тіньового фото (з 1800). Усього 10 суден! І лише одна країна запровадила санкції (http://surl.li/mcqshr).

Як вам масштаби «боротьби» із фінансуванням російського тероризму?

Як ми бачимо, гроші не пахнуть і ЄС відіграє ключову роль у фінансуванні війни в Україні через «заплющені очі» на тіньовий флот.

Україна, на жаль, не краща. Ми досі не показали прикладу запровадження санкцій і не розкрили всіх стейкхолдерів, бенефіціарів та назви суден, які не є великим секретом. Як і не є секретом їхні маршрути переміщення морями.

Скажіть, як довго ми самі закриватимемо очі на фінансування війни нафтодоларами і не покажемо приклад запровадження санкцій?

Адже Україна теж продовжує мовчати і робить вигляд, що немає ніякого тіньового флоту і нафтодоларів, які вбивають українців

P.S. Схоже, залишається одна надія – на санкції від ГУРу та MAGURA (але про це вголос не можна).

Анатолій Амелін, виконавчий директор та співзасновник «Українського інституту майбутнього», сторінка у FB

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: