Командири Полку Кастуся Калиновського відвідали могилу національного героя

ФОТО 02.02.2024 Коментарі 0

Із нагоди річниці початку повстання під проводом Кастуся Калиновського командування однойменного бойового підрозділу у складі Збройних Сил України вшанувало його пам'ять у столиці Литви – Вільнюсі. Командир Полку імені Кастуся Калиновського Денис ("Кіт") Прохоров і його заступник Вадим Кабанчук поклали квіти до могили славетного провідника повстання, що розпочалося  161 рік тому.

Таким чином керівництво Полку Кастуся Калиновського завершило понад тижневе турне чотирма країнами Європейського Союзу – Польщею, Чехією, Німеччиною і Литвою та поклало квіти до могили національного героя, страченого 1864 року у Вільнюсі.

У капличці на цвинтарі Росс у Вільнюсі, де похований Кастусь Калиновський

Окремо відзначимо Історію зі стратою Кастуся Калиновського у березні 1864 року – його таємно поховали на горі Гедиміна (Замковій) у Вільнюсі поряд з іншими ватажками й учасниками повстання, убитими за наказом російської окупаційної влади. Усі могили знищили. Їх випадково виявили у січні 2017. Через понад два роки останки Кастуся Калиновського та його побратимів перепоховали на цвинтар Росс у столиці Литви. Капличка стала місцем, яке щороку відвідують тисячі білорусів. 

Командири ПКК входять у капличку на кладовищі у Вільнюсі

До речі, 2 лютого – чергова річниця від дня народження Кастуся Калиновського. 

Портрет Кастуся Калиновського. На момент страти йому виповнилося 26 років

«Ім’я Кастуся Калиновського – це честь для нас. Ми з гордістю несемо його ім'я та показуємо, що справа Кастуся Калиновського іще триває. І триватиме, допоки російська імперія не припинить своє існування. Слава Україні, Живе Беларусь!», - сказав на могилі провідника командир Полку.

Денис ("Кіт") Прохоров у капличці з похованнями Кастуся Калиновського та побратимами

Також читайте:

Владу Львова просять присвоїти одній із вулиць міста ім'я Кастуся Калиновського

У Рівному назвуть вулицю на честь легендарного білоруського воїна

Фото та відео – Ігор "Хог" Турцевич 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: