«Пулітцерівський лавреат» Херш звинуватив Головкома Залужного у сепаратних переговорах із Заходом

АНАЛІТИКА 02.02.2024 Коментарі 0

Рашисти не лише уважно спостерігають за перипетіями довкола можливого звільнення Головкома ЗСУ Валерія Залужного. Вони ще й спробували привнести власну творчу нотку у цей «двіж».

Не даремно американський Інститут вивчення війни (ISW) зробив висновок, що незалежно від висліду історії з можливою відставкою Головкома Залужного виграє московія. Хитання, невизначеність і скандали в керівництві війська завжди грали на користь супротивника. Але тут рашисти ще й вирішили повернути ситуацію у потрібному їм напрямку.

Їхній старий знайомий, журналіст-розслідувач підривів Північних потоків та лавреат Пулітцерівської премії 86-річний Сеймур Херш регулярно пописує статті відверто промосковського спрямування. І цього разу він теж не зрадив своїм уподобанням та поділився черговою сенсацією із читачами його блогу на платформі substack.com (який мегаактивно «підсвітили» рашаЗМІ).

«Володимир Зеленський хоче відправити у відставку Головнокомандувача ЗСУ через те, що той таємно обговорює із Заходом перспективи припинення вогню та завершення українського конфлікту», - написав Херш.

Це повністю співпадає з наративами рашапропаганди: треба припиняти вогонь, провести переговори та завершувати війну зі збереженням нинішньої розкладки сил. І лише злобний Володимир Зеленський чинить опір такому мирному і щасливому майбутньому made in russia.

Що більше — як твердить у своєму блозі Херш, США зараз нібито розглядають новий концепт щодо України, який передбачає підтримку Головкома Залужного, завершення війни, проведення Києвом економічних реформ і припинення «режиму Зеленського». І — щоб ніхто не засумнівався — Херш підкреслює, що буцімто сам директор ЦРУ Вільям Бернс ще у січні минулого року попередив президента України, що «Вашингтону відомо про його корумпованість». Звучить як чиста маячня, проте рашисти її активно поширюють через свої найпотужніші ЗМІ. А це може означати лише одне — їм це дуже потрібно.

Щоби додати своїм фантазіям правдоподібності, Сеймур Херш відзначив, що нинішній «план Заходу» розроблявся «експертами з розвідки і військовими бюрократами» нібито навіть без участі Білого дому, Держдепу і Ради нацбезпеки. А виходить він нібито від американських і українських генеральних штабів і передбачає інвестиції приватного сектору, а не лише держфінансування і гранти, підкреслив проросійський писака.

Поширивши хершівські міркування, росіянці створили власний інформпривід, який ще й заходились коментувати.

Тож низка пропагандистських інфоресурсів на додачу до «новин» про писанину Херша поширювала й відповідні коментарі. Мовляв, то Захід хоче не припинення війни, а лише зниження напруги. То московитам вже не цікаво, що за перемовини можуть бути у Залужного. Так чи інак, але вони тепер можуть обговорювати мільйон різних версій хоч до нескінченності.

Рашисти вже неодноразово використовували пулітцерівського лавреата Херша у різноманітних гострих темах для просування власних наративів. Як уже писав ЗІФ, найголоснішою справою була «українська диверсія на Північних потоках». Після того він декілька разів коментував поточні новини. І ось знову його використали як рупор рашапропаганди із потрібними москві тезами. Єдине добре — що як любителю усіляких «теорій змов» (а тепер ще й російських грошей), Хершу вже давно мало хто вірить. Але, на жаль, він такий не один...

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: