Білоруси сьогодні відзначають 185-ту річницю від часу народження національного героя Кастуся Калиновського

НОВИНИ 02.02.2023 Коментарі 0

2 лютого 1838 року народився національний герой Білорусі, революціонер і публіцист Кастусь Калиновський – один із лідерів Січневого повстання проти російської імперії на початку другої половини ХІХ століття. Сьогодні – 185-та річниця великого білоруса, чиє ім’я носить Полк білоруських добровольців, які воюють у складі Збройних Сил України.

Із цієї нагоди у телеграм-каналі Полку згадали декілька його цитат: «Минуло вже те, коли мужицька рука годиться тільки для сохи!».

«160 років тому він писав, що ми – Білоруси. Ми не поляки та не росіяни. Ми не тільки для косИ. Не тільки для журби. Не тільки для горя...

Ми знаємо науки. У нас є прагнення до демократії. У нас є своя мова. Наша культура. Ми маємо свою націю.

Ми – Білоруси. Ми – айтішники. Ми – письменники. Ми – нобелівські лауреати. Ми – художники. Ми – співаки. Ми – олімпійські чемпіони. Ми – воїни...

Ми вже досягнули того, про що Кастусь Калиновський міг тільки мріяти. І ми досягнемо того, про що зараз мріємо. Ми досягнемо вільної, незалежної, демократичної Білорусі! Ми досягнемо йдемо до щасливої Білорусі! Полк твого імені вітає тебе!»- йдеться у дописі.

Також ТГ-канал ПКК поширив коротке, але мотивуюче відео з вітальними словами і клятвою нових воїнів-добровольців.

Ілюстрація planetabelarus.by

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: