У Рівному назвуть вулицю на честь легендарного білоруського воїна

НОВИНИ 02.02.2024 Коментарі 0

Назвати проєктну вулицю 5 на честь Мирослава Лазовського, який загинув у російсько-українській війні, вирішили у Рівному. Білоруський доброволець, один із засновників спортивно-патріотичної організації "Білий Легіон" загинув під Бахмутом усередині травня минулого року. Посмертно став першим кавалером Ордена Залізного лицаря Білоруської Народної Республіки – перед цим таку нагороду вручали понад 71 рік тому.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання Комісії з питань найменування міських обʼєктів топоніміки, встановлення памʼятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок на території Рівненської міської територіальної громади, повідомляє "ОГО".

Із проханням присвоїти ім'я білоруського героя до міської влади Рівного звернулися воїни Полку Кастуся Калиновського. Як зазначає "Наша Ніва", колеги підготували відповідні аргументи та навіть не сподівалися, що їхню пропозицію так швидко схвалять.

Нагадаємо, Мирослав Лазовський поліг у бою 16 травня 2023 року у районі Бахмуту. Прощання з білоруським легендарним героєм відбулося 26 травня біля пам’ятника Кию, Щеку, Хориву та сестрі їхній Либідь на березі Дніпра у Києві. 

"У боях під Бахмутом загинув Мірек – Мирослав Лазовський. Мирослав – наш брат-білорус. Людина з великої літери! Він був одним із засновників і керівників патріотичної білоруської організації "Білий легіон"». Від початку її формування УНСО підтримує дружні стосунки з цією організацією. Було проведено багато спільних заходів на території Білорусі. А як тільки розпочалася російсько-українська війна, Мірек та інші його побратими стали на захист нашої землі. Мирослав воював у складі батальйону «ВолАт». Він загинув, прикриваючи вогнем відхід своїх побратимів.

Мірек – справжній герой! Великий син Білорусі! І наш правдивий брат! Отче Святий, прийми Мирослава у Царство Своє!  А ми будемо завжди тримати тебе, Мирослав, у наших серцях! Живє Бєларусь! Слава Україні!", - написав у FB після звістки про його загибель Микола Карпюк –​ один із лідерів УНА-УНСО, "Правого сектора", якого викрала у березні 2014 року російська фсб (засуджений на росії до 22,5 років ув’язнення, але у 2019-му його вдалося визволити із російської в’язниці шляхом обміну). 

Мирослав Лазовський (праворуч) вручає берети легіонерам, які пройшли випробовування на право носити «сталевий берет».(фотоспогад у FB поширив Сяргей Бульба, один із співзасновників «Білого Легіону», а нині керівник ініціативи «Беларусь 2.0. Робім разам»)

Також читайте: Владу Львова просять присвоїти одній із вулиць міста ім'я Кастуся Калиновського

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: