Голова правлячої Словацької національної партії заявив, що нібито росія не є в Україні агресором

НОВИНИ 09.03.2024 Коментарі 0

Голова правлячої Словацької національної партії (SNS), віце-спікер парламенту Андрій Данко заявив, що нібито росія не є в Україні агресором, а захищає свої інтереси. За його словами, вирішенням конфлікту в Україні стане створення демілітаризованої зони на зразок як на Кіпрі.

Про це повідомило Радіо Прага.

Також Андрій Данко розкритикував рішення уряду Чехії призупинити консультації з кабінетом міністрів Словаччини через розбіжності щодо України та засудив прем'єр-міністра Чехії Петра Фіала за зустріч із лідером словацької опозиції Міхалом Шимечкою, що відбулася 8 березня у Празі.

«Це смішно, коли Фіала відмовляється вести переговори з Фіцо, а сьогодні приймає розтяпу Шимечку. Зрозуміло, що пан Фіала грає у політику з нашими лібералами, щоб принизити наш уряд», - сказав Данко. Він також заявив, що Шимечка не володів мандатом на зустріч із прем'єр-міністром Чехії.

Кабінет словацького прем'єр-міністра Роберта Фіцо припинив надання військової допомоги Києву з державних резервів, проте на офіційному рівні називає вторгнення Росії в Україну порушенням міжнародного права та підтримує територіальну цілісність окупованої країни.

«Життя не чорно-біле. Усі доклали до цього руку, зокрема українці, яким не вдалося знайти підхід до російської національної меншини. Росіяни прийшли на цю територію, керуючись почуттям допомоги своєму народу», - заявив голова Словацької національної партії Данко в інтерв'ю RTVS.

На питання радіоведучого про порушення Росією міжнародного права Андрій Данко відповів, що міжнародне право порушує Ізраїль, і поставив риторичне питання, скільки разів США порушували міжнародне право.

«Встати на бік України – це не вирішення проблеми, бо веде лише до ескалації напруженості. Для мене рішення – це демілітаризована зона між Росією та Україною як на Кіпрі», -повідомив Данко.

У радіопрограмі, в якій Данко виступив кандидатом на президентських виборах, політик заявив, що, перш за все, буде президентом правлячої коаліції. Він виступив за створення сильного уряду, навівши як приклад прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який безперервно перебуває при владі з 2010 року

Андрій Данко, який, згідно з опитуваннями, не має шансів перемогти на президентських виборах, у програмі RTVS неодноразово критикував опозицію і чинного президента Словаччини Зузану Чапутову, яку назвав «проамериканським політиком».

Також нагадаємо, що 23 березня у Словаччині відбудуться президентські вибори, другий тур може пройти 6 квітня.

Фото – Голова Словацької національної партії (SNS), віце-спікер парламенту Андрій Данко/GETTY IMAGES.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: