Експосол України у РБ Ігор Кизим стане спецпредставником з Білорусі

НОВИНИ 29.01.2024 Коментарі 0

Колишній надзвичайний і повноважний посол України у Білорусі Ігор Кизим стане спеціальним представником з питань Білорусі. 

Про це повідомляє ТГ-канал "БУСт. Білорусько-Український спостерігач" із посиланням на ресурс @reformby.

Минулого тижня Ігор Кизим мав зустріч в Об'єднаному перехідному кабінеті (ОПК) демократичних сил Білорусі. Рішення планують ухвалити найближчим часом. Цю інформацію підтвердили джерела у Верховній Раді України.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв'ю Західному інформаційному фронту представник ОПК із закордонних справ Валерій Ковалевський днями повідомив, що білоруська демократична спільнота "з радістю вітатиме" подібне рішення (призначити представника з Білорусі, - ред.).

"Підкреслю, що українське експертне товариство ще раніше закликало офіційний Київ до подібного кроку. Це – серйозний крок з огляду формалізації та інституалізації наших відносин. Ми бачимо широке поле для співпраці, і ми знаємо, що Київ зі самого початку виступає за вільну та демократичну Білорусь, яка може гарантувати безпеку Україні. Ми пропонували виконавчій та законодавчій владі України свою допомогу. Демократична білоруська спільнота – не держава, але попри це підтримка України на найвищому рівні від Світлани Тихановської має значення. Я впевнений, разом ми можемо діяти більше й ефективніше", - сказав Валерій Ковалевський.         

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: