Кулеба, Єрмак і міністр закордонних справ Угорщини Сійярто розпочали переговори в Ужгороді

НОВИНИ 29.01.2024 Коментарі 0

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто розпочали переговори в Ужгороді з метою нормалізації українсько-угорських відносин.

Про це повідомили в МЗС України.

Перед початком переговорів його учасники вшанували памʼять українських воїнів, які віддали життя за суверенітет та територіальну цілісність України. 

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заблокував 50 мільярдів євро фінансової допомоги Україні від ЄС.

1 лютого має відбутись екстрений саміт Євросоюзу, на якому знову розглянуть питання про 50 млрд євро для України. За даними ЗМІ, влада ЄС розробила план на випадок, якщо прем'єр-міністр Угорщини знову заблокує цей транш.

До того ж, це далеко не перша антиукраїнська акція Орбана:  він послідовно і системно робить все можливе, щоб зашкодити ЄС допомагати Україні у війні з росією.  

Також нагадаємо,  що у Брюсселі під час зустручі лідерів країн Євросоюзу, на якій погоджували рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою про вступ до ЄС та про надання Грузії статусу кандидата, Орбан вийшовши із залу, дозволивши іншим 26 представникам ЄС проголосувати за це одноголосно.

Додамо, що недавно провідник угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкоі заявив про територіальні претензії на українське Закарпаття, якщо Україна втратить державу, програвши війну росії.

2022 року той самий Тороцкоі на День незалежності Польщі побажав, щоб поляки знову мали спільний кордон із Угорщиною.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: