День Незалежності України: росіян «привітали» «Паляницею», українців – теплими словами вдячності та підтримки

НОВИНИ 24.08.2024 Коментарі 0

У День Незалежності України 24 серпня в Києві на Софіївській площі відбулися урочистості за участі президентів України Володимира Зеленського, Польщі Анджея Дуди та пані прем’єр-міністра Литви Інґріди Шимоніте.

«Сьогодні ми відзначаємо 33-ій День Незалежності України. І ми впевнені: українці завжди будуть відзначати це своє свято у своїй вільній столиці та у своїй власній суверенній державі. Україна завжди зберігатиме незалежність, і це вже ніколи не буде під питанням. Ми всі разом дали відповідь – і це історична відповідь – завдяки нашій єдності, нашій сміливості, нашій спільній роботі. Відповідь, чи бути Україні, чи бути українцям. Коли зовнішня агресія ставить таке запитання перед нацією, усе залежить від мільйонів людей – кожен своїми діями визначає долю всього народу, і весь народ своєю спільною силою визначає долю кожного. Україно, я вітаю тебе з Днем Незалежності! Українці, я пишаюся вами!» - сказав, зокрема глава Української держави.

Також Володимир Зеленський у виступі згадав про новітні види озброєнь вітчизняного виробництва, якими ЗСУ завдаватимуть ударів по території росії. І в День Незалежності успішно випробувано вперше новий дрон-ракету «Паляниця» - «абсолютно нового класу, нового методу відплати».

Він подякував усім розробникам, конструкторам і виробникам за ці безпілотники. Бо росіянам буде навіть складно вимовити, що саме прилетіло. І складно протидіяти.

Слова подяки також пролунали на адресу друзів і партнерів України, закликавши до єдності.

Із вітального виступу Президента також стало відомо, що Володимир Зеленський 23 серпня, у День національного прапора, підписав ухвалені Верховною Радою закони з оборонного пакета. Один із них гарантує повне забезпечення українським воїнам, які діють на території держави-агресора, інший – передбачає для воїнів-легіонерів українське громадянство.

«Кожен, хто відчуває життя й незалежність так само, як і українці, хто бʼється разом з українцями, заслуговує бути серед громадян України», - наведено цитату на сайті Президента.

Того ж дня глава Держави підписав закон, що «убезпечує українське православʼя від московської залежності та гарантовано захищає гідність святинь нашого, українського, народу». Вочевидь, ідеться про прийнятий днями у парламенті законопроєкт за №8371 про так звану заборону УПЦ (мп).

Інґріда Шимоніте

Пані прем'єр-міністр Литви Інґріда Шимоніте у своєму виступі зауважила: «Ми святкуватимемо перемогу разом, зі світлом, газом, і без русні».

Глава Республіки Польща Анджей Дуда, який 24 серпня прибув до Києва, у своєму виступі підкреслив, що Україна століттями була частиною європейської спільноти.

«Дозвольте мені нагадати вам тут, що поляків, українців, а також литовців, латишів і білорусів об’єднує спільна багатовікова історія і випливає з неї традиція великої європейської держави – Республіки багатьох народів. Тому я можу з гордістю сказати, що у 1991 році Польща була першою країною у світі, яка офіційно визнала незалежність України.

Те, що Україна сьогодні проливає кров за свободу та суверенітет, а не вирішила жити в тіні імперської політики Кремля, має коріння у нашій спільній історії. Я в цьому глибоко переконаний.

Ми хочемо будувати майбутнє на правді та щирому примиренні. Братні народи у боргу один перед одним. Бо сьогодні те, що нас об’єднує, абсолютно сильніше за те, що нас роз’єднує!» - наведено цитати Анджея Дуди з виступу в Києві на його сторінці у соцмережі Х.

Фото – Офіс Президента України у FB

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: