До Києва приїхав президент Польщі Дуда

НОВИНИ 24.08.2024 Коментарі 0

До Києва 24 серпня приїхав президент Польщі Анджей Дуда. Про це повідомили у канцелярії президента Польщі.

Написало Польське радіо.

Там зазначили, що Анджей Дуда візьме участь в урочистостях з нагоди 33-ї річниці Незалежності України.

"Хоча Анджея Дуду у Києві зустрічав не посол Ярослав Гузи, а chargé d'affaires Посольства Польщі в Україні, цей візит може бути ознакою припинення кризи у двосторонніх відносинах. Є шанс, що середовище ПіС зробить ставку на адекватного кандидата (у Дуди друга каденція) під час президентської кампанії 2025 року. Плюс 1 січня 2025 року Польща головуватиме у ЄС", - так прокоментував святковий візит президента Польщі директор Інститут світової політики Євген Магда на своїй сторінці у FB.

Президент України Володимир Зеленський привітав усіх українців з Днем Незалежності України.

У відео, опублікованому в соціальних мережах, Володимир Зеленський сказав, що сьогодні незалежна Україна ефективно відповідає на російську агресію.

"Сьогодні ми в 33-те святкуємо День Незалежності України. Те, що наш ворог приніс на нашу землю, тепер повернулося до його країни. Той, хто хотів створити з нашої землі буферну зону, тепер повинен турбуватися, щоб його країна не стала буферною федерацією. Це те, що відповідає незалежності", - додав він.

Згодом стало відомо, що з нагоди Дня незалежності України президент Польщі Анджей Дуда, а також  прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте взяли участь в урочистостях на Софійській площі в Києві. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: