Україна має людей, які готові не лише вмирати за Батьківщину, але й убивати за неї – Євген Магда

АНАЛІТИКА 24.08.2024 Коментарі 0

Маємо усвідомлювати, що Українська державність має тривалу традицію. Це не 33 роки – це 33 роки плюс. Але є ще факт: те, що ми отримали Незалежність 1991 року багато хто називає дивом… Але це не диво, а логічний наслідок. Про це нагоди Дня Незалежності України в етері Радіо Свобода  сказав політолог, директор Інституту світової політики Євген Магда.

Іще одним важливим моментом, на його думку, є те, що попри недосконалість Держави як такої, 24 лютого 2022 року українці показали, що вона для них не є байдужою.

У розмові з журналісткою Катериною Некречею Євген Магда висловив переконання у тому, що Україна виграла у росії гібридну війну:

«Широкомасштабне вторгнення – це свідчення того, що у кремлі усвідомили: вони не можуть нас розвалити гібридними інструментами. Що би не говорили про наші внутрішні протистояння, що би не говорили про Порошенка, Зеленського та про інших. Тобто вони не змогли, і вони були змушені зробити ставку на більш – з усіх боків – витратний, найбільш важкий для росії. Тобто понад 600 тисяч убитих і важкопоранених – це величезна ціна, яку росія платить за те, щоби за свої намагання Україну спробувати до себе притягнути. А вона не притягується і вже не притягнеться – це вже очевидно» - переконаний директор Інститут світової політики.

Також гість Радіо Свобода підкреслив, що серед українців є багато не лише тих, хто готовий умирати за Батьківщину, але і тих, хто готовий убивати:

У російсько-українському протистоянні свою територіальну основу, територіальну компоненту зможе зберегти тільки одна держава. І цією державою має бути Україна – тут не повинно бути сумнівів. Це не означає, що ми завтра вийдемо на кордон 91-го року Але в цій боротьбі саме Україна витримає, тому що вона більш мотивована. І останні події останніх тижнів у Курській області це показали. Вона має не одне покоління, а великий пласт людей, які готові не лише вмирати за Україну, але й убивати за Україну. Це важливе, це наша робота над помилками, порівняно з визвольними змаганнями 1917-1921 року. Коли теж мільйони людей повернулися з фронтів І Світової, зробили з гвинтівки обріз, обрізали полішинелі, пересиділи на пічці, не приєднавшись, до речі, ні до УНР, ні до червоних, ні до загонів Махна, А потім прийшли більшовики і всіх передушили поодинці...

Фото – скріншот відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: