Біля будинку литовського волонтера, який підтримує Україну, пролунав вибух

НОВИНИ 23.03.2024 Коментарі 0

Біля будинку Валдаса Барткевічюса – бізнесмена, активіста та волонтера з Литви, увечері п’ятниці, 22 березня, пролунав вибух.

Громадський діяч повертався додому з Каунаса, де відбувся мітинг тамтешнього мера Каунаса, який має бізнес на росії. По дорозі зупинився у Вієвісі зарядити акумулятор автомобіля. О 21:23 йому зателефонувала дружина та поцікавилася, коли той прибуде, бо біля їхнього будинку щось гучно вибухнуло. Вибух був такої сили, що спрацювала сигналізація на території фірми, що межує з обійстям Валдаса Барткевічюса.

Біля свого дому волонтер побачив блимавки спецмашин – пожежників і поліції та огороджене місце, де спрацювала вибухівка – за декілька метрів від його паркану. Шматки пристрою з товстого пресованого паперу розлетілися в радіусі 15-20 метрів, повідомив Валдас у FB.

За його словами, запитань багато та важко відповісти, для кого цей сигнал. Адже на календарі вже давно не 90-ті роки, а компанія по-сусідству не є недобросовісною.

На фото зі сторінки у FB Валдаса Барткевічюса: литовський волонтер – постійний учасник багатьох акцій на підтримку українців і білорусів у Вільнюсі

«Послання може бути і для мене, після того, як я отримав багато погроз через підтримку не тільки України, але і тут у Литві, за боротьбі з чумою русифікації та колаборантами, які чекають на путіна. Це мене зупинить? Ні», - написав Валдас.

На місце події були направлені спецслужби. За словами пожежників, займання не було, ніхто не постраждав.

За даними вільнюської поліції, вибух стався у громадському місці, шкоди майну не завдано. План «Щит» не оголошували, населення не евакуювали. Підозрюють, що підірвали потужну петарду. Матеріал зібрали для розслідування факту про порушення громадського порядку, повідомило Delfi.

Також читайте: Вірю, що росія впаде та буде роздроблена на декілька шматків, - Валдас Барткевічюс

Час сердець. Гру завершено

На головних фото із FB – машини спецсдужб і ямка від вибуху  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: