звернення путіна, і знову бреше: терористи їхали не до українського, а до білоруського кордону

НОВИНИ 23.03.2024 Коментарі 0

президент росії путін сьогодні, 23 березня, нарешті виступив зі зверненням до росіян щодо теракту, який стався на околиці москви увечері 22 березня. Леонід Невзлін, російсько-ізраїльський підприємець та громадський діяч, колишній віце-президент "ЮКОСу" проаналізував, де путіна прибрехав, зокрема, терористи їхали не до українського, а до білоруського кордону. І саме силовики Білорусі допомагали їх упіймати.

Леонід Невзлін: "путін у своєму зверненні до народу розповів версію ФСБ про те, що терористи, які напали на «Крокус», намагалися втекти в Україну, і їхали в цей бік. Там, мовляв, на них чекало «вікно» для переходу кордону. Насправді з повідомлень російських і білоруських чиновників та ЗМІ, а також із самого маршруту, вимальовується інша картина: терористи тікали у бік Білорусі.

Провладний тг-канал Baza о 9 ранку повідомив, що автомобіль із ймовірними терористами затримали у Брянській області у селищі Теплий. Воно набагато ближчий до Білорусі – всього за 43 км від кордону, ніж до України (118 км).

О 10:25 близький до росгвардії депутат держдуми Олександр Хінштейн написав, що автомобіль терористів був виявлений вночі в районі села Хацунь Карачівського району Брянської області. Воно лежить майже на рівній відстані від кордонів з Білоруссю та Україною (166 та 136 км, відповідно).

Білоруський президент Олександр Лукашенко був першим із лідерів держав, кому путін зателефонував сьогодні вдень, обговорюючи ситуацію з терактом.

За дві години до виступу путіна білоруський посол Дмитро Крутой заявив, що білоруські силовики допомагали росіянам прикрити кордон, щоби не дати терористам піти.

Навіть провладний канал Brief вказує: «Кордон з Україною зараз перетнути практично неможливо. Кордон перекритий дротом, мінними полями та чутливими засобами контролю. Особливий режим діє на прикордонних територіях. фсб за два останні роки «створила заслін для проходження ДРГ».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: