Росіяни обстріляли литовських волонтерів в Україні: один утратив ногу

НОВИНИ 26.06.2024 Коментарі 0

Литовцю, який постраждав на сході України на початку цього тижня, ампутували ногу. Троє інших отримали легші травми і планують повернутися до Литви самостійно.

Волонтер із Литви Валдас Барткевічюс, який разом із постраждалими перевозив допомогу українцям, повідомив національному мовнику LRT, що внаслідок обстрілу одному чоловікові довелося ампутувати ногу.

«Зараз він перебуває в реанімації, але його стан стабільний. Інші троє людей контужені, одна отримала травму кисті, але жодної небезпеки для їхнього життя немає», - розповів Валдас.

Барткявічюс повідомив, що четверо легкопоранених мають самостійно повернутися до Литви двома автомобілями, на яких вони прибули в Україну. Однак, транспортні засоби ще підлягають ремонту.

Один із поранених литовців – Сіґітас Маляускас підтвердив у вівторок увечері, що група людей, яка перевозила допомогу Україні потрапила під обстріл у місті Покровськ Донецької області.

У середу, 26 червня, литовський міністр оборони Лаурінас Кащюнас розповів журналістам, що стан поранених стабільний, і вони перебувають у лікарні у Дніпрі.

Міністерство закордонних справ Литви повідомило, що посольство в Україні поінформоване про інцидент і перебуває в контакті з потерпілими, щоби забезпечити захист їхніх прав і безпечне повернення до Литви. У міністерстві заявили, що з міркувань безпеки не може надати жодної інформації про інцидент.

У розмові зі Західним інформаційним фронтом Валдас Барткевічюс по телефону розповів, що після поселення у готель, розташований на вулиці Гагаріна у Харкові, через 40 хвилин у будинок неподалік влучила російська авіабомба.

Наш співрозмовник уже перебуває у Литві та пообіцяв згодом розповісти подробиці поїздки в Україну і свої версії про обстріли. До слова, за активну позицію у питанні підтримки України і протистоянні російській агресії проти литовського політика, бізнесмена та волонтера на росії порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, нещодавно ЗІФ опублікував репортаж авторства Валдаса Барткевічюса, який із групою земляків-однодумців сформував колону автомобілів, завантажених гуманітарною допомогою, та доправив усе до України.

Також читайте: «Якщо ми здамося, то програємо не тільки в особистому плані, програє людство» - литовський волонтер

На фото зі сторінки Валдаса Барткевічюса у FB – литовці передають корисні речі воїнам ЗСУ у Покровську 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: