Лукашенко створив «розстрільну команду», яка усуває неугодних, – білоруський активіст

АНАЛІТИКА 27.06.2022 Коментарі 0

Білоруський інформаційний центр запросив у гості активіста Пьотра Лисака. Гість БІЦу розповів про політиків Валерія Цепкала, Світлану Тихановську й інших, зраду білоруської армії свого народу 2020 року, політичні процеси в Білорусі та довкола неї.

Білоруська армія, на думку, Пьотра Лисака, здатна воювати лише з неозброєними людьми. Тоді як в Україні інша ситуація.

Українці добре дають собі раду з російськими окупантами. «ЗСУ чудово їх знищують», - вважає гість БІЦу. Білоруська армія розуміє, що на неї чекає в Україні у випадку, якщо лукашенко дасть наказ про наступ. Ціна такої авантюри дуже висока, тож білоруські військові усвідомлюють, що їх просто знищуватимуть.

Щодо можливого припущення про конфлікт Білорусі з європейськими країнами за наказом москви, то Пьотр Лисак у це не вірить, бо такий конфлікт був би надто коротким і не на користь Білорусі.

На думку нашого співрозмовника, війна росії проти України не відображає цілісності конфлікту. Адже він безпосередньо торкається і Білорусі.

«Свою країну ми здали без бою. Хто винуватий, хто не винуватий, хто мав рацію – не важливо, це (здача, - ред.) є фактом. І зараз білоруси мусять тут воювати за свою країну, знищувати російський орків… Згідно з білоруською конституцією, кожен громадянин зобов’язаний захищати свою країну», - розповідає Пьотр Лисак. 

Він вважає, що зараз недостатньо багато білорусів воює у складі ЗСУ проти російських загарбників. І не розуміє, чому ту малу кількість білоруських воїнів в Україні білоруська діаспора не може забезпечити всім необхідним.

Торкнувся Пьотр Лисак і теми присутності російських агентів і представників спецслужб на території Білорусі, які становлять пряму загрозу тамтешньому режиму.

«Є в нас (у Білорусі, - ред.) такий персонаж саша лукашенко. Він трішки добре так хворий на голову – шизофренія у нього, і він постійно проговорюється. Нещодавно він сказав, що на Україну ми наступати не будемо, та якщо на Мозир упаде хоча би одна ракета, то ми нападемо на Київ», - каже Пьотр Лисак.

Із цих слів можна припустити, що росіяни спровокують «падіння ракети» чи якийсь «хлопок».

Лукашенко неодноразово проговорювався. Один із таких випадків стався 2020 року перед виборами президента. Тоді лукашенко виступав на мітингу і сказав як про доконаний факт про арешт свого політичного опонента Сергія Тихановського (зараз ув’язнений режимом на тривалий термін). Хоча насправді Сергія Тихановського арештували через 2 години після лукашенківського «анонсу».

Щодо корупції, то її у Білорусі нема. Там зараз, каже Пьотр Лисак, панує бандитизм і тероризм.

«Є головний терорист саша лукашенко і все під ним. Якось на центральному телебаченні, ще 1994-95 роках, він виступав і сказав про такого нашого злодія у законі, «смотрящего» по Білорусі Щавлика. Лукашенко розповідав, що до нього телефонує якийсь Щавлик і каже: «Зустріньмося і порішаємо, як будемо Білоруссю керувати». (На що лукашенко відповів, - ред) Мені не треба тут злодії – я сам усе вкраду, якщо треба буде», - згадує епізод про диктатора гість БІЦу.

Після того Щавлика вбили. Лукашенко створив «розстрільну команду», яка фізично знищувала злодіїв, неугодних лукашенкові людей, політиків.

Необізнаність і пасивність громадянського суспільства – як українського, так і білоруського, зумовили ту ситуацію, що лукашенка у певний період сприймали як наверненого до демократії діяча. А білоруські продуктові товари продавали ледь не у кожній українській крамниці…

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: