Авантюра путіна призведе до розвалу росії на десятки держав – Євген Магда

АНАЛІТИКА 21.09.2022 Коментарі 0

У кремлі раптом передумали відкладати на пізніше проведення псевдореферендумів на окупованих росією українських територіях. Причину такого поспіху у вечірньому ефірі BBC пояснив директор Інституту світової політики Євген Магда.

«Активність пов’язана лише з одним – із тим, що українські війська звільнили практично всю Харківську область. І вчора (19 вересня, - ЗІФ) оприлюднили документи про те, як там мав проходити відповідний псевдореферендум. Хоча російській війська зберігають контроль над невеликою частиною Харківської області, в мене логічне питання: чому референдум так званий не буде проходити там? А відповідь на нього очевидна: те, що сьогодні протягом дня називають «референдумом» у москві та російські колаборанти, є навіть не пародією – це є знущання над самим словом референдум», - каже Євген Магда (хронометраж із 5:20 до 10:50 хв).

На думку політичного експерта, жодна цивілізована країна не визнає це дійство, що організовує путінський режим. Адже як можна визнавати референдум, якщо від початку його оголошення до завершення залишається якийсь тиждень.

«Це навіть побє рекорд росії в окупованому Криму, - каже співрозмовник ВВС  - …Зараз же це тим більше нічого не змінить, тому що українське політичне керівництво достатньо чітко висловлює свою позицію: Україна буде повністю звільняти свою територію у кордонах, які визнані світовою спільнотою на 1 грудня 1991 року. Ніяких сумнівів у цьому бути не повинно».  

Щодо подій у росії зі зміною законодавства (нагадаємо, у кримінальному кодексі росії режим путіна учора, 19 вересня, передбачив відповідальність за дезертирство у вигляді 10 років в’яzниці), то мобілізація не сподобається росіянам. І це підтвердилося учора ввечері перед анонсованим виступом у прямому ефірі путіна-шойгу, що не відбувся. А панічні настрої на росії сьогодні вранці – після звернення диктатора та його посіпаки – тільки посилилися.

«Я думаю, що слово мобілізація дуже сильно лякає росіян. І лякає російську владу – оскільки мобілізація і війна як така (фактичне оголошення війни, а не спеціальної військової операції – термін, який використовує росія з 24 лютого 2022 року) є абсолютно не тим, що подобається абсолютній більшості росіян. Якщо війна у такий спосіб прийде в кожну російську домівку, то становище російської влади суттєво погіршиться. У мене щодо цього немає жодних сумнівів. Адже війна на підсвідомому рівні після тривалої експлуатації радянською та російською пропагандою в росії сприймається як щось надзвичайно жахливе. І росіяни не мали значною мірою співчуття до українців через ті жахи, які нашим громадянам довелось переживати, розпочинаючи з 24 лютого. Ну що ж, якщо вони обирають війну, то це буде їхній вибір».

Євген Магда в ефірі ВВС спрогнозував також розвал російської федерації «на десятки держав» ще за нашого життя. І це стане наслідком авантюри путіна, на якого чекатиме міжнародний трибунал.

«Ядерний тероризм уже був – буквально вчора (19 вересня уночі росіяни випустили ракету по території Південноукраїнської АЕС – ЗІФ). Чи буде тактичний ядерний удар – можливо, але нагадаю, що позиція України, висловлена Валерієм Залужним та Михайлом Забродським полягає у тому, що навіть використання росією тактичної ядерної зброї не зупинить опір України та не припинить процес звільнення українських окупованих росією територій», - відповів Євген Магда на запитання ведучої про те, наскільки далеко путін може зайти у своїй авантюрі щодо війни з Україною.

Читайте також Навіщо рашистам «референдуми»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: