Ядерний тероризм – росія усе ближче б’є по українських АЕС

НОВИНИ 19.09.2022 Коментарі 0

Військові невдачі на фронті в Україні змушують кремль вдаватися до улюблених терористичних методів. І ці методи стають щораз жорстокішими.

Спочатку росіяни завдали ударів по двох українських ТЕЦ у Харкові і Кременчуку, внаслідок чого велика кількість помешкань залишилася без електропостачання у трьох областях – Харківській, Полтавській і Сумській. Потім була ракетна атака на дамбу водосховища річки Інгулець. Наслідок – підтоплення частини міста Кривий Ріг, підвищення рівня води у річці на два метри та вимушений контрольований підрив дамби нижче за течією.

Окремою темою є російський ядерний шантаж. Якщо Європу москва лякає «довгою» зимою, то Україну, схоже, хоче стримати «ядерною». Але йдеться не про безпосередньо ядерну зброю, а атомні електростанції. Якщо на захопленій недіючій Чорнобильській АЕС для України все минулося благополучно, то на захопленій Запорізькій (найбільшій у Європі зі 6-ма енергоблоками) терор триває. Попри те, що в МАГАТЕ заявили про необхідність виходу росіян зі станції.

Цієї ночі росія посилила ядерний шантаж і вдарила по Південноукраїнській АЕС.

«Рашистські терористи обстріляли Південноукраїнську АЕС... Сьогодні, 19 вересня 2022 року, о 00:20 російська армія здійснила ракетний обстріл промислової зони Південноукраїнської атомної електростанції», - повідомляє на своєму телеграм-каналі НАЕК «Енергоатом».

За інформацією «Енергоатому», потужний вибух стався за 270 метрів від реакторів ПАЕС. Ударна хвиля пошкодила будівлі станції – вибито понад 100 шиб.

«Відключився один із гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, що входить до складу Південоукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі… які після короткочасного відключення самостійно автоматично включились у мережу», - йдеться у повідомленнях компанії.

На території АЕС від вибуху ракети утворилася яма діаметром 4 метри і 2 метри завглибшки.

«Наразі всі три енергоблоки ПАЕС працюють у штатному режимі. Потерпілих серед персоналу станції, на щастя, немає. Акти ядерного тероризму рашистів загрожують усьому світові. Їх треба негайно зупинити, щоби не допустити нової катастрофи!

Росія уже навіть не намагається корчити зі себе «другу армію світу».  Вони прийняли рішення стати Аль-Каїдою – обстрілювати водосховища, атомні станції, залучати у свої ряди зеків і рецидивістів.

Усе, на що вони здатні – це теракти. І відповідати за свої злочини вони теж будуть як терористи», - вважають в «Енергоатомі»

На черговий теракт росії відреагував і Президент України.

«Окупанти знову захотіли постріляти, але забули, що таке атомна станція. Росія наражає на небезпеку весь світ. Маємо зупинити її, поки не пізно», - написав, зокрема, Володимир Зеленський.

Міністр енергетики України Герман Галущенко на своїй сторінці у FB ракетний удар рашистів назвав відчаєм росії, яка «ставить світ на межу ядерної катастрофи, щоби домогтись хоч якихось поступок у своєму енергетичному шантажі Європи».

«Ми бачимо стійкість Європи у протидії енергетичній агресії росії. Але подвійних зусиль вимагає необхідність зупинити російський ядерний терор в Україні. Якщо настане «ядерна зима», проблема високих цін на електрику перестане бути актуальною. 

Світ має нарешті дати жорстку відсіч країні-терористу. Поки ще не пізно і ядерна катастрофа – це тільки загроза, яка, на жаль, щодня стає все реальнішою», - написав міністр.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: