Навіщо рашистам «референдуми»

АНАЛІТИКА 20.09.2022 Коментарі 0

Московити задумали чергову багатоходівку, у процесі якої будуть задіяні окуповані території, псевдореферендуми, колаборанти  і «партія війни». І все це повинно відбутись якнайшвидше, тому що… ЗСУ наступає!

Ще тижня півтора тому – одразу після контрнаступу українців на Харківщині – референдуми на окупованих територіях (щодо приєднання до росії), про які говорили ціле літо, «поставили на паузу». Переважно тому, що злякались – а чи буде їх де проводити?

Перші щурі – кремлівські політтехнологи, які працювали у Харківській та Запорізькій областях – повернулись до росії, пише «Медуза» зі слів джерел, близьких до адміністрації ліліпутіна. Підготовку на Херсонщині згорнули, а у т.зв. «лднр» агітацію практично і не починали.

Але тут раптом – гоп-стоп! – і референдуми повинні відбутися вже цього тижня. При цьому навіть ілюзію легітимності ніхто створювати не збирається. Рашисти хочуть провести бодай якесь голосування (збираються застосувати навіть абсолютно «сире» електронне) і відзвітувати про результат.

Отже, «псевдоплебісцити» відбуватимуться 23-27 вересня на окупованих територіях Херсонської, Запорізької областей, а також у «лднр». І всі керівники-колаборанти вже зараз звертаються до кремлівського карлика, аби той «якнайшвидше розглянув питання» входження цих територій до складу рф.

Щоб усі боялись…

Судячи з поспіху, росіянці у черговий раз задумали багатоходівку, якою планують усіх обіграти. Напередодні в рашистських пабліках і тг-каналах з’явились «деталі», що саме змінить «референдум».

«Фактично, усе докорінно змінюється. «СВО» згортається і оголошується війна… Відповідно, і переведення економіки у військове русло, і часткова мобілізація, усе це передбачає входження території до складу росії. Але ще один важливий аспект – що ми можемо завдати превентивний ядерний удар для захисту своєї території», - знову вирішили полякати увесь світ рашапропагандисти.

Випірнув із чергового запою і поміж деліріумами нашкрябав кілька патріотичних рядків дімон медведєв. Мовляв, референдуми мають величезне значення не лише для «лднр», але й для «відновлення історичної справедливості» (щоправда, не уточнив, якої саме). А після «приєднання» територій «геополітична трансформація у світі набуде незворотного характеру».

Але видно, палило хлопа нещадно, тож і він згадав про «усі сили самозахисту» (натякаючи на «ядрьону бомбу») у випадку посягань на територію рф. І запевнив, що коли внесуть зміни в конституцію, ніхто більше не зможе ці рішення «повернути взад». І саме тому, мовляв, цих референдумів так бояться у Києві та на Заході.

Ну і пропагандонша маргарита сімоньян спробувала додати градусу своїм твітом: «Негайний референдум – це кримський сценарій, і це ва-банк. Сьогодні референдум, завтра – визнання частиною рф, післязавтра – удари по території росії стають повноцінною війною України і НАТО з росією, що розв’яже нам руки у всіх відношеннях».

Гарна спроба, але ніт. Насправді вже давно ніхто у світі російських вигадок не боїться.

  • Ані фейкові «референдуми», ані гібридна «мобілізація» нічого не змінять. росія як була, так і залишається державою-агресором, яка незаконно окупує частину української землі. Україна має повне право звільняти свої території і буде надалі звільняти їх, що б там не казали в росії, - написав у Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Керівник президентського офісу Андрій Єрмак також різко зреагував на останні новини.

  • Наївний шантаж погрозами і страшилками «референдумів», «мобілізацій» від тих, хто вміє воювати лише з дітьми і мирними людьми… Так виглядає страх розгрому. Ворог боїться, примітивно маніпулює. Україна вирішить російське питання. Загрозу можливо ліквідувати лише силою, - написав Єрмак у своєму ТГ-каналі.

До чого хилять рашисти

На думку радника міністра внутрішніх справ Вадима Денисенка, рф лякатиме усіх ядерною війною, якщо будуть продовжуватись бойові дії на окупованих територіях. «Ніякою ядерної бомби вони, звичайно, не застосують, але будуть вимагати переговорів», - прогнозує він.

Денисенко вважає, що в рф де-факто перемогла «партія війни»: вона переграла ліліпутіна, який довго не хотів приймати рішення. І по суті, він уперше перестав бути альфа-самцем. До чого це призведе, поки сказати важко.

Також, як написав Денисенко, в рф чітко зрозуміли, що Європа не поведеться на енергетичний шантаж і жодного економічного козиря для примушування до переговорів у росії немає. А ось чи повірить США та ЄС у «ядерний» шантаж рф, сказати складно, хоч це й одне з найважливіших питань для нас.

  • Референдуми – це ініціатива не кремля станом на сьогодні, а пов’язаних з ним блогерів і всяких місцевих стремоусових. Суть в тому, що потім росія має офіційно їх прийняти зі зімнами в конституцію. Це назавжди поховає будь-які перспективи рф вийти з цієї ж*пи, в яку вони залізли. Нагалаю, що вони ой як хочуть переговорів, - пише у своєму тг-каналі політичний експерт Віктор Андрусів.

Він вважає, що ініціатори дуже сподіваються зупинити Україну страхом ядерного удару. Хоч він насправді міг статись щодня, без будь-яких референдумів. Але не стається з інших причин: перша – США мають план відповіді на це.

«Тому референдум  - це тупий розвод, який ні на що не впливає, окрім спроби нас налякати. Навіть якщо вони його проведуть, нічого не змінтиться з точки зору наших дій», - переконаний Андрусів.

Що «викручують» московити

Насправді референдуми та їх наслідки – неоране поле для усіляких хитрощів, на які й розраховують їх організатори.

Сама процедура їх проведення - за «змішаною схемою» (віддалено і на дільницях, нібито з міркувань безпеки) дає можливості вийти на будь-які результати.

Щойно заїкнулись про «сотні тисяч виборців», які нібито виїхали до росії і теж хочуть голосувати, як одразу ж у день появи «законів» про «референдуми» в’язнів із українськими паспортами в російських колоніях ростовської області вже повели на «голосування», пише тг-канал «МО».

Але насправді переживати потрібно не за процес, а за наслідки.цих «псевдореферендумів».

Насамперед, недобитий колаборант сальдо вже виступив за формування на Херсонщині добровольчих батальйонів для участі у війні. Голова оборонного комітету держдуми андрєй картаполов заявив, що добровольці «нових республік» стануть повноправними військовослужбовцями російсько-мародерської армії. Зі всіма відповідними наслідками.

Уже йдеться про тотальну мобілізацію – як у регіонах, на території яких точаться воєнні дії.

А ще цікавіше звучить версія з тг-каналів: мовляв, включення окупованих територій до складу рф дозволить скасувати додаткові виплати учасникам т.зв. «спецоперації», особливо найманцям (яким пообіцяли значні виплати), оскільки вони вже не за кордоном, а типу в росії.

Це ж була б не росія, якщо б не втнула чогось такого під патріотичним гаслом «своїх нє бросаєм».

Гуляє інтернетом і ще одна гіпотеза: що ці референдуми можуть дати старт цілій хвилі плебісцитів про самовизначення. Так підмосковне Одінцово вже збирає підписи за приєднання їх округу до москви – мовляв, там «порядку більше, соціалка краща, та й 70% населення їздить працювати до столиці», кажуть ініціатори.

Але сюрпризи можуть лише починатись. Так за кілька днів у Ґданську стартує 3-ій форум вільних народів росії. Цікаво, чи не вирішать вони і собі кілька референдумів (але вже дезінтеграційних) провести?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: