Паніка росіян не минає: у кремлі придумали як утриматися в Україні

АНАЛІТИКА 20.09.2022 Коментарі 0

Удалі дії Збройних Сил України у Харківській області та на херсонському напрямку, а також героїчний захист лінії фронту на Донбасі, знищення колаборантів у Луганську, Мелітополі та Херсоні змушують російську пропаганду придумувати нові фокуси для обману та zомбовпливу.

Це добре видно на прикладі телеграм-каналу такого собі блогера-пропагандиста алєксандра ходаковского із понад 432 тисячами підписників.

Учора він видав 2 дописи. У першому йшлося про події на лінії фронту минулого тижня, який минув «без істотних змін».

«Але відносна стабільність не повинна нікого вводити в оману – противник готується, перекидає сили та засоби, накопичує ресурс», - пише ходаковский. А вже у другому поширює гнівні тиради голови ради з прав (читай безправ’я) людини рф валєрія фадєєва – кремлівського улюбленця з великим досвідом роботи у медіа.

Останній накидується на «графоманів, арлекінів і фіглярів», яким «потрібна лише можливість співати та танцювати, зубоскалити та «пОшло умнічать».

Так фадєєв коментував настрої серед представників творчої еліти росії після невдач рашистської армії в Україні. За його словами, ця еліта не розуміє, що «поставлено на карту». Вочевидь, цього знавця «прав людини» спровокувало на таку реакцію в тому числі і прохання в Інстаграмі співачки Пугачової визнати її іноагенткою.

«Труднощі при проведенні спецоперації, а від таких труднощів не застрахований ніхто, підштовхнули деяких представників творчої спільноти та диванних стратегів висловити сумніви щодо необхідності дій росії на Донбасі та в Україні. Одні кажуть про нібито вигадані цілі, які має наша країна, інші закликають до припинення бойових дій. Вони вважають, що цим проявляють свою принциповість і громадянську сміливість, вважають, що керуються простими і зрозумілими принципами гуманізму. Однак тут той випадок, коли «простота хуже воровства». Цим користується ворог, просуваючи тезу про те, що нібито громадяни росії не підтримують СВО і свою армію», - переймається фадєєв.  

Подальшу ахінею фадєєва цитувати та коментувати не варто. Адже цей графоман співає під путінську дудку як заправний фігляр, плутаючи праведне із грішним. Рашистських воїнів, які убивають і катують українців, брехливих російських воєнкорів, (а також лікарів і волонтерів) він називає майбутньою російською елітою»…

Та повернімося до нашого колаборанта з «днр» ходаковского і його двох дописів за сьогодні, 20 вересня.

У першому він хвалить себе, що прогнозував усередині липня припинення «на цьому етапі успіхів» рашистської армії і необхідність референдуму. Мовляв, якщо росія приєднає за допомогою фейкового плебісциту окуповані райони України, то російський «кожен солдат повинен буде усвідомити, що тепер він воює за СВОЮ землю».

Таким чином, якщо путіністи назвуть українські землі російськими, то це «кардинально змінює ставлення» рашистів з автоматами «до того, що відбувається».

«Нехай не одразу, хай із затримкою – але в головах відбудеться переустановка мотивів... Російському солдатові не вистачає простого таясного розуміння, що він захисник, а не легіонер», - резюмує колабороант.

А далі, хильнувши, мабуть, чогось міцненького, настояного на «бояришніку», ходаковский видав шизофренічний допис про ситуацію під Херсоном.

«Ситуація непроста, сполучення через Дніпро вкрай утруднене, є ймовірність, що супротивник (ЗСУ – ЗІФ) знову спробує витіснити нас за річку, для цього він готовий йти на безпрецедентні заходи, - пише ходаковский. - Днями наші побачили танк противника та зібралися його знищити, але його нетипова поведінка зупинила рішення: танк підняв дуло вгору та почав крутити баштою, ніби сигналізуючи про здачу. Наші хлопці підібралися до машини впритул і побачили, що люки на танку заварені – екіпаж просто замурували, як у консервній банці, і відправили вмирати».

На щастя, після цього ходаковский, мабуть, заснув. Бо продовження ахінеї про танк із завареними люками не було. А міг би ще писати, як «гуманні» росіяни привезли «болгарку» та визволили українських танкістів…

Путінський режим, намагаючись посадити Україну за стіл перемовин на своїх умовах, не тільки не домігся свого, але й зазнав невдачі на фронті. Ситуація серйозно похитнула становище путіна. І через тиждень на росії вдалися до чергового витка «закручування гайок».

Останні кульбіти російських пропагандистів ніс у ніс ідуть із політичними діями кремля, навіть трішки випереджаючи останніх. Росіян пропаганда готує до кроків, які потім здійснює влада. У хід ідуть інструменти пояснення, залякування, накачування патріотизмом і любов’ю до «матушкі-рассєї».  

Так, ольґа скабєєва, яка у свої юні роки мала ще таку-сяку людську подобу, допоки її не засмоктав пропагандистський вир, пояснила, що росія воює проти армії, яка має серйозну американську зброю, тому не потрібно недооцінювати противника.  

А ініційована кадировим ідея рекрутувати «добровольців» від кожного регіону рф, схоже, проблеми не вирішила. ЗСУ перемелюють в Україні на фарш загарбників у таких обсягах, що закрити потреби за теперішніх ресурсів неможливо.

Тож держдума сьогодні, 19 вересня, вирішила змінити законодавство та карати за дезертирство ув’яzненням до 10-ти років. У російському кримінальному кодексі також появилися терміни «мобілізація», «воєнний стан», «воєнний час». Тепер на росії від війни не сховатися: відмовився чи втік – вяzниця. Із вяzниці заберуть у пвк «вагнер». Кремль створив безперервний рекрутинговий колообіг.

Схоже, вплив пропаганди та замполітів на російських «солдаТУШЕК» виявився слабшим, аніж атаки ЗСУ. Не допомогли і ганебні штампи у військових квитках тих, хто відмовився виконувати «почьотний долґ». У записі їх характеризують так: «схильний до зради, брехні й обману».

У деяких частинах фотопортрети «відмовників» чіпляють на стінках туалетів над пісуарами, у більш цивілізованих – на «дошках ганьби».

Новини з росії за останні декілька днів свідчать про те, що у кремлі кидають останні сили на Україну, а пропаганда запускає чергову хвилю про ядерний удар (попередній шантаж у вигляді обстрілів українських АЕС, схоже, не досягнув мети).

Сумновідомий гіркін-стрєлков пише, що москва нагально створює юридичні підстави для проведення часткової мобілізації. Тож, за його припущенням, кремль усе-таки дійшов до «розуміння «тотального» (до повної перемоги, або повної поразки) характеру війни на т. зв. «Україні» та готується воювати «по-справжньому».

Бойовик гіркін не дуже вірить в успіх росії і вважає, що Київ має півтора-два місяці на спробу розгромити пошарпану путінську армію до появи в ній свіжомобілізованих.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: