ЄС-РФ: торгівля санкціями

НОВИНИ 15.03.2022 Коментарі 0

Приблизно на 12,5 мільярда євро закупили вуглеводнів країни Європейського Союзу в Російської федерації з 24 лютого цього року.

Такі дані подає Центр досліджень енергії та чистого повітря (CREA). Підрахунок закупівлі енергоносіїв у країни-агресорки базується на основі даних Євростату та Європейської мережі операторів газотранспортних систем.

Динаміку збільшення суми закупівлі вугілля, газу та нафти можна простежувати он-лайн у реальному часі.

Попри санкції, що Європейський Союз, США та Велика Британія застосовують до Російської федерації з 2014-го року, кремлівський режим не планує зупинятися.

Залежність європейських країн від видобувних російських природніх ресурсів унеможливила відмовитися від їх закупівлі.

"Європа свідомо звільнила постачання енергоносіїв з Росії від санкцій, адже наразі немає іншого способу забезпечити Європу постачанням енергії для опалення, транспорту, електропостачання та промисловості", - цитує канцлера Німеччини Олафа Шольца «Укрінформ».

Шольц тиждень тому відверто зізнався, що повсякденний комфорт європейців є важливішим за війну в Україні. Проте він наголошує, що ЄС шукає альтернативу російським енергоносіям, на що потрібен не один день.

А речник міністерства закордонних справ ФРН Крістофер Бурґер видав словесний кульбіт, що викликає гірку посмішку: «якщо буде така санкція, яка змусить Росію негайно відвести свої війська, її буде відразу вжито, якою б не була ціна, та наразі такої санкції немає».

У вівторок, 15 березня, ЄС схвалив четвертий пакет санкцій проти РФ.

За інформацією DW, найсвіжіші обмеження стосуються торгівлі з Росією: заборона постачання у РФ предметів розкоші, припинення імпорту в ЄС російських сталі та заліза. Ще одним їх пунктом є заборона нових інвестицій в енергетику РФ, постачати технологій та обладнання, а також надавати фінансові послуги для розвідки, видобування та перероблення енергоносіїв.

Також ЄС знову розширить список персональних санкцій проти олігархів, лобістів та пропагандистів Кремля. У перелік потраплять і ключові компанії авіаційного, оборонного, суднобудівного та машинобудівного секторів. Конкретні імена та назви опублікують в Офіційному віснику ЄС.

На жаль поки що ситуація виглядає таким чином: чим більше санкцій дозовано запроваджує світ, тим більше снарядів, бомб і ракет летить на українців.

Так званий демократичний світ давно розпочав небезпечну гру з путінською Росією, коли надавав громадянство російським олігархам і залюбки приймав у своїх банках брудні гроші кремлівського режиму.

Вісім років тому з путінською Росією розпочали новий етап цієї гри – за окупацію українських Криму та частини Донбасу запровадили санкції, що лише посилили апетит кривавого карлика.

Чи не спокуситься він натиснути "червону кнопку" у кінцевому підсумку? Адже дозовану торгівлю санкціями Путін сприймає як слабкість і боягузтво світу.

Ілюстративне фото: beyond-coal.eu

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: