Ворог атакує природні багатства й агросектор України

НОВИНИ 15.03.2022 Коментарі 0

Вирубувати масово ліс в Україні й отримувати з нього виручку для фінансування своєї армії запланували у Кремлі. Відповідну пропозицію у листі до Владіміра Путіна зробив міністр борони Російської федерації Сєрґєй Шойгу.

"Документ має на меті отримання дозволу на тотальну вирубку українських «лісів, дерев, чагарників і зелених насаджень". Плануються вирубки «будь-якої інтенсивності та будь-якого віку, незалежно від форми власності та категорії земель із правом використання отриманої деревини», - повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Невикористану для потреб російської армії деревину окупанти планують продавати, а отримані кошти витрачати на свої потреби.

Таким чином усі лісові насадження на тимчасово окупованих територіях опинилися у зоні найвищого ризику.

Тотальне вирубування зелених насаджень спричинить черговий злочин – створення екоциду.

Як зазначають у ГУР, останній раз подібне на території України відбувалося під час фашистської окупації минулого століття. Тоді німецькі загарбники знищували та вивозили матеріальні цінності та природні ресурси, включно з українським чорноземом.

До речі, армія агресора атакує та агропромисловий сектор України.

Українські розвідники зафіксували систематичні випадки знищення сільськогосподарської техніки з метою підірвати продовольчу безпеку в Україні й світі. Цілеспрямоване знищення агротехніки зафіксовано у Броварському районі (Київська область), Мелітопольському районі (Запорізька область), Прилуцькому, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах (Чернігівська область). У низці районів Херсонської та Харківської областей.

Також сільськогосподарську техніку окупанти використовують для інженерних робіт, побудови укріплень і як тягачів для своєї військової техніки. До робіт примусово залучають місцеве населення.

Ілюстративне фото: колаж "ЗІФ"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: