Якщо Україні передадуть росіянські активи, це зруйнує світову економіку, - рашапропаганда

НОВИНИ 05.03.2024 Коментарі 0

Конфіскація заморожених російських активів для фінансування відновлення України нібито призведе до неминучого економічного краху. Такий меседж розганяють рашапропагандисти, намагаючись протидіяти цьому неминучому процесу.

«Якщо Захід вирішить конфіскувати російські активи на суму $300 млрд, це створить усьому світові серйозні економічні та фінансові проблеми, спровокувавши довгомасштабний конфлікт, який торкнеться не лише росії, а й США та Європейського Союзу», - таку думку транслюють проросійські медіа та пов’язані з ними фігури.

Цей меседж набув популярності на початку 2024 року, коли пропозиції використовувати ці активи для відновлювальних зусиль в Україні стали більш поширеними. Однак аргументи рашапропагандистів є серйозним перебільшенням, запевняють фахівці проєкту EUvsDisinfo.

Адже попри те, що існує потужна дискусія щодо доцільності цього рішення, навряд чи це може порушити принцип суверенітету держави та підірвати довіру до західних фінансових установ (саме цими наслідками лякають критики).

Інший меседж, який просуває рашапропаганда — що відповіддю на конфіскацію її активів буде вилучення усіх західних активів на росіянській території, а також «інші дії економічного характеру». Розпалюючи страх перед апокаліптичними наслідками, цей дезінформаційний наратив має на меті відмовити аудиторію від підтримки цього заходу.

Подивіться інші приклади подібних дезінформаційних наративів, як-от заяви про те, що розпад ЄС близький через його антиросійські санкції, що останній пакет санкцій ЄС неефективний і приречений на провал, що антиросійські санкції ЄС вбивають економічний суверенітет Європи або що США хочуть врятувати долар від краху, спровокувавши війну між Європою та Росією.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: